ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕYAΑΡ-Μ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικές εγκαταστάσεις ύδρευσης (φρεάτιο με υδρόμετρο και βάνα, σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων, βρύσες μπαλκονιών κ.τ.λ.) είναι μονωμένοι. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν είναι προστατευμένο, φροντίσετε ώστε να μονωθεί το συντομότερο δυνατόν (τοποθέτηση «αρμαφλέξ» στους σωλήνες και υαλοβάμβακα ή άλλο παρεμφερές μονωτικό υλικό στις βάνες και στο υδρόμετρο).

• Ιδιαίτερα τις νυκτερινές ώρες αφήστε την κεντρική θέρμανση σε λειτουργία, σε σταθερή θερμοκρασία, για να αποτραπεί το πάγωμα των σωληνώσεων.

• Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά τη διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες) να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αφήσετε ελάχιστα ανοικτή μια βρύση στο κύκλωμα ζεστού νερού (να στάζει). Επίσης ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό από την κατασκευάστρια εταιρία ή από τον ειδικό που τοποθέτησε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και τοποθετήστε το.

• Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά, προκειμένου να μην συγκεντρώνονται νερά που θα παγώσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

• Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας, εκκενώστε (αν είναι εφικτό) το δίκτυο σωληνώσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο της ποίησης στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους-Μυκηνών

Μέσα από παιδικά βιβλία ποίησης, αγαπημένα ποιήματα, μελοποιημένους στίχους και βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της ποίησης, θα εκφράσουν τα συναισθήματά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς – Στη ΜΕΘ 20χρονος, συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η χθεσινή νύχτα στο Άργος. Μια τυπική διαδικασία αστυνομικού ελέγχου μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε μια άγρια καταδίωξη στους δρόμους της πόλης,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από το άγχος των Πανελληνίων στη χαρά της προσφοράς: «Μάθημα ζωής» από μαθήτριες του Ναυπλίου

Σε μια εποχή που η επιτυχία των νέων συχνά μεταφράζεται αποκλειστικά σε βαθμούς, μόρια και πανεπιστημιακές σχολές, μερικές νεαρές κοπέλες από το Ναύπλιο αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »