ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κε Διευθυντά

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας στις 30 Οκτώβρη με τίτλο αδιέξοδο στα σχολεία, υπάρχει η ακόλουθη αναφορά στο Δήμο Ναυπλίου. «Η Δημοτική Αρχή δεν έπεισε ότι μπορεί να δώσε λύσεις…» και «ο Δημήτρης Κωστούρος ζήτησε συγγνώμη για κάποιες λανθασμένες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής».
Πιστεύω πως αυτά που είπα στην τοποθέτησή μου ή μεταφέρθηκαν λανθασμένα ή δεν έγιναν κατανοητά, κάτι άλλο δε μου επιτρέπω να σκεφτώ…
Στον πρόλογο της τοποθέτησής μου, λοιπόν, ανέφερα ότι όποιος εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Νομαρχία και Δήμο) ή το κράτος σε θέματα Παιδείας τα τελευταία 30 χρόνια και μιλάει μπροστά σε μαθητές και γονείς πρέπει ξεκινώντας την ομιλία του πρώτα να ζητάει συγγνώμη και μετά να συνεχίζει. Αυτό για δυο λόγους:
1. Γιατί η κατάσταση της σχολικής στέγης δεν είναι κάτι το οποίο δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια αλλά τις τελευταίες δεκαετίες και δεν τιμά το Ναύπλιο και
2. Γιατί αν τις προηγούμενες δεκαετίες είχε γίνει η κατάλληλη προεργασία σήμερα τα παιδιά μας θα είχαν το σχολεία που πραγματικά αξίζουν και για τα οποία δουλεύουμε.

Αναφέρθηκα επίσης
• Στην ανέγερση δυο νέων βρεφονηπιακών σταθμών (Πρόνοια και Εργατικές Κατοικίες)
• Στην πρόσληψη για πρώτη φορά μόνιμου προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς από τότε που πέρασαν στους Δήμους (όταν πολλοί Δήμοι κλείνουν τους σταθμούς, ο Δήμος μας διέθεσε 450.000 ευρώ)
• Στην παραχώρηση των Καπναποθηκών, αίτημα πολλών ετών για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, παραχώρηση που έγινε με τη μεσολάβηση του Δήμου μας. Περιμένουμε τη Νομαρχία να εκπονήσει τη μελέτη.
• Στην παραχώρηση έκτασης του Κ.Ε.Μ.Χ. 16 στρεμμάτων για την ανέγερση σχολείων, αποτέλεσμα ενεργειών του Δήμου μας επίσης.
• Για την ηλεκτρομηχανική μελέτη για την επέκταση του 4ου Δημοτικού Σχολείου που είχαν αναλάβει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για να βοηθήσουν στο έργο της Νομαρχίας και παραδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο.
• Στον προγραμματισμό για τα Νηπιαγωγεία. Για τη μετεγκατάσταση του 1ου, του 2ου και του 5ου.

Αυτά και άλλα πολλά που έχουν γίνει ή έχουν δρομολογηθεί ακούστηκαν στην τοποθέτησή μου. Πουθενά όμως δε βρήκα ούτε μια μικρή αναφορά σαν απλή ενημέρωση. Δε συνεχίζω γιατί δε θα ήθελα να δεσμεύσω άλλο χώρο στην εφημερίδα σας.

Το θέμα των σχολείων είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα ήθελα η όποια συζήτηση γύρω από αυτά να ξεφεύγει από τις ξύλινες πολιτικές κουβέντες και τα ανούσια συνθήματα που μας έχουν κουράσει όλους.

Μετά τιμής

Δημήτρης Κωστούρος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ναυπλιέων: Τα πραγματικά στοιχεία για τη στήριξη του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδας, ο Δήμος Ναυπλιέων θεωρεί αναγκαίο, προς ενημέρωση των πολιτών, να αποσαφηνίσει τα πραγματικά στοιχεία σχετικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »