
Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του υφιστάμενου Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους ζητά ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού, κ. Αντ. Σαμαρά.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Μανιάτης:
«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού, κ. Αντ. Σαμαρά.
ΘΕΜΑ: Ανάδειξη Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους.
Κύριε Υπουργέ,
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους, παρουσιάστηκε από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων (Δ’ ΕΠΚΑ και αρμόδιους μελετητές) η πρόταση για αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, έτσι ώστε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών για την πόλη.
Όπως γνωρίζετε και από προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβασή μου (αρ. πρωτ.12716/20.1.2009), το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, αντί για τη λειτουργία του ως ενός σύγχρονου τοπόσημου υψηλής ελκυστικότητας και επισκεψιμότητας στο κέντρο της πόλης που μπορεί να γίνει, σήμερα λειτουργεί κυρίως ως αποθήκη αρχαιολογικών ευρημάτων, εξαιτίας της πληθώρας ανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και της ανυπαρξίας χώρων αποθήκευσης των ευρημάτων αυτών.
Επειδή το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί ευρέως τόσο το Δήμο Άργους, όσο και την Δ’ ΕΠΚΑ και ασφαλώς απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της πόλης του Άργους που γνωρίζουν ότι εάν το συγκεκριμένο έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013, θα μπορούσε να αποτελέσει μία εξαιρετική δράση πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης της πόλης,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
Εάν προτίθεται να προωθήσει τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Δ’ ΕΠΚΑ και το Δήμο Άργους για ένταξη του έργου Ανάδειξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους στο ΕΣΠΑ 2007-2013;»





