Διαβεβαιώσεις Κλίντον προς Τουρκία για μη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων


Να κατευνάσει την τουρκική οργή για το ψήφισμα επιτροπής του Κογκρέσου που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων επιχειρεί η Χίλαρι Κλίντον.

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα «θα εργαστεί σκληρά» ώστε το κείμενο να μην τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή.

Η Κλίντον είχε απευθυνθεί και στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων από την οποία ζήτησε να μην υιοθετήσει το ψήφισμα.

Τελικά η ψηφοφορία έγινε και το αποτέλεσμα ήταν οριακό: 23 τάχθηκαν υπέρ έναντι 22 που το καταψήφισαν.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι θα πρέπει να αποφασίσει εάν η μη δεσμευτική απόφαση θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία.

Το θέμα έχει προκαλέσει οργή στην Αγκυρα με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι η χώρα του «κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε».

Η Αγκυρα έχει ήδη ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ψήφισμα είχε περάσει από την Επιτροπή πριν από δύο χρόνια, ωστόσο, η τότε κυβέρνηση Μπους είχε αποτρέψει τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή: www.in.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δύο επέτειοι για την Καραθώνα ή η διαρκής κοροϊδία σε βάρος του Ναυπλιακού λαού-Του Τόλη Κοΐνη

Στις 12 Αυγούστου 2024 η μικρότερη παράταξη της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κατέθεσε ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα να μην δοθεί η Καραθώνα προς εκποίηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »