ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 50% ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος για τον «Καλλικράτη», δηλαδή το 50%+1, θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς τα σενάρια για επιστροφή στο 42%, έστω, μόνο για την προσεχή αναμέτρηση δεν προχωρούν.
Σ’ αυτό κατατείνουν όλες οι πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr από το υπουργείο Εσωτερικών. Κι αυτό γιατί παρά τα όσα είπε ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψήφιση του «Καλλικράτη» μετά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6907) δεν έχει βρεθεί (τουλάχιστον στις ανεπίσημες επαφές, καθώς επίσημες δεν έγιναν) μέχρι στιγμής κοινός τόπος με τα κόμματα για επαναφορά είτε του 42% είτε για την εφαρμογή άλλου συστήματος.
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με τη «νωπή» ρύθμιση του 50%+1 παρά τις αντιδράσεις που (συνεχίζουν να) υπάρχουν εντός του κυβερνώντος κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ένας από τους βασικούς πολέμιους του 50%+1 είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Θανάσης Τσούρας.
Πάντως, ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από την αρχή υπέρμαχος του 50%+1 που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο γύρους την πλειοψηφία των εκλογικών αναμετρήσεων σε περιφέρειες και δήμους με το επιχείρημα ότι το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά και τώρα δεν μπορεί ανακόλουθος (για να διαβάσετε το ρεπορτάζ σχετικά με τη δέσμευση Παπανδρέου κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=4239). Αποτέλεσμα, κάποιοι ήδη να περιμένουν στην γωνία τον υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να του χρεώσουν τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι κύκλοι αυτοί εντός ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζουν ότι το κόμμα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμόσει τακτική συμμαχιών με αποτέλεσμα να χάσει πολλές εκλογικές μάχες στον β΄ γύρο, όπου όλοι θα είναι εναντίον του. Πίεζαν δε μέχρι την τελευταία στιγμή να επανέλθει το 42% μόνο για τις προσεχείς εκλογές ή, έστω, να εφαρμοστεί ένα ενδιάμεσο σύστημα, όπως αυτό που έχει προτείνει ο καθηγητής Διαμαντόπουλος (για να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6907)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »