Την απειλούσε με βίντεο και φωτογραφίες τους-Νέα επιτυχία της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για απειλή, εξύβριση, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παραβάσεις που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα, μέσω κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με
την οποία ο 40χρονος κατείχε φωτογραφίες και βιντεοσκοπημενο υλικό με προσωπικές τους στιγμές το οποίο και είχε καταγράψει εν αγνοία της.
Μέρος του υλικού το είχε αποστείλει με συκοφαντικά και απειλητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου στην ίδια, καθώς και σε οικεία της πρόσωπα. Επιπλέον, ο 40χρονος την είχε ενημερώσει ότι κατείχε προσωπικές φωτογραφίες της ανήλικης κόρης της.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας και παραγγέλθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση του 40χρονου ως αποστολέα των επίμαχων μηνυμάτων.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν την 14-08-2015 το πρωί, έρευνα στην οικία του 40χρονου σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, ενώ ταυτοποιήθηκε μέρος του υλικού που κατείχε ο 40χρονος.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios – android: CYBERKID
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σφοδρή επίθεση του Εμπορικού Συλλόγου κατά της Δημοτικής Αρχής Ναυπλιέων για την έκθεση βιβλίου

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου: «Όχι στην εμπορευματοποίηση και την αλλοίωση της Έκθεσης Βιβλίου Ναυπλίου εις βάρος της τοπικής αγοράς»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Δημοτική Κοινότητα Διδύμων και η οικογένεια Μπροδήμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ναυπλιέων: Τα πραγματικά στοιχεία για τη στήριξη του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου – Ερμιονίδας, ο Δήμος Ναυπλιέων θεωρεί αναγκαίο, προς ενημέρωση των πολιτών, να αποσαφηνίσει τα πραγματικά στοιχεία σχετικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »