Βάσει ηλικίας η υποχρέωση για χρήση πλαστικού χρήματος αντί μετρητών

Οι ηλικιωμένοι δεν θα υποχρεούνται να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα – Σε βάθος χρόνου η μείωση φορολογικών συντελεστών και η επιβράβευση όσων πληρώνουν με κάρτες αντί μετρητών
Να εξαιρέσει τους ηλικιωμένους από την υποχρέωση να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα αντί για μετρητά, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου παρέστη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι το νέο σύστημα για υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτες σχεδιάζεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (εννοώντας πχ στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου) και σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ).
Το σύστημα αυτό θα προβλέπει κίνητρα, δώρα αλλά και επιβραβεύσεις.
Για τα νοικοκυριά, η χρήση της κάρτας θα «χτίζει» το αφορολόγητο όριο. Ωστόσο θα τεθούν και ηλικιακά όρια, πάνω από τα οποία δεν θα χρειάζεται κάποιος να κάνει συνεχώς χρήση των ηλεκτρονικών μέσω πληρωμής.
Για τις επιχειρήσεις προβλέπεται επιβράβευση με μείωση των φορολογικών συντελεστών. Οι μειώσεις αυτές δεν θα ισχύσουν όμως άμεσα αλλά σταδιακά σε βάθος χρόνου, από τα επόμενα έτη.
Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε και ότι μέσα στο 2016 ξεκινά η «ψηφιακή εφορία», δηλαδή όλες οι συναλλαγές θα γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς μετακίνηση στις ΔΟΥ.
Πηγή: www.protothema.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών: Κάλεσμα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Ναύπλιο

140 χρόνια από το Σικάγο του 1886 και τους αγώνες για το 8ωρο ως την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπητό μας συνάδελφο, Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας,ε.α. Αστυνόμο Α’ ΚΑΡΡΑ Παρασκευά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »