Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στο Γαλαξίδι με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου, διοργάνωσε χθες (10-12-2015) στο  Παρθεναγωγείο, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.
Ομιλητές της ημερίδας ήταν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:
Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
Οι διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας.
Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
Στόχος επίσης, ήταν η προβολή όλων των καινοτόμων δράσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες σκοπεύουν στην πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται είτε μέσω διαδικτύου είτε άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Στη σκιά του Παλαμηδιού και υπό το φως του φεγγαριού, η 35η συνάντηση εκδοτών, συγγραφέων και αναγνωστών

Η καθιερωμένη Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στον πεζόδρομο της Πλατείας Ωνάση, στη σκιά του Παλαμηδιού, φέτος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 31 Ιουλίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Συγχαρητήριο μήνυμα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-Αποτελέσματα

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μαλτέζος: «Μεγάλη νίκη για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών η χρηματοδότηση των 950.000 ευρώ» (βίντεο)

Χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »