Πρόστιμο έως 1 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν δέχονται κάρτες

Με υψηλά χρηματικά πρόστιμα -που φτάνουν και το 1 εκατ. ευρώ-, κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο, ακόμα και με 6μηνη φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι αρνούνται να δεχθούν πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν μηχανάκια POS.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» από τον περασμένο Ιούλιο -με την επιβολή των capital controls- σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών με κάρτες (πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες). Παράλληλα όμως υπήρξαν και πολλές καταγγελίες για επιχειρήσεις οι οποίες αν και ήταν εφοδιασμένες με POS δεν δέχονταν κάρτες.

Ποιες κυρώσεις προβλέπονται

– Επιβολή προστίμου από 1.500 ευρώ έως 1 εκατ. Το ανώτατο ποσό του προστίμου διπλασιάζεται σε περίπτωση που εκδοθούν σε βάρος του ίδιου προμηθευτή 3 αποφάσεις επιβολής προστίμου.

– Κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο

– Ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες

– Η επιχείρηση υποχρεούται να απαντά εγγράφως σε καταγγελίες που υποβάλλονται στη ΓΓ Καταναλωτή αν δεν το κάνει κινδυνεύει με πρόστιμο 500-5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται έως τις 50.000 ευρώ

Ποιες δαπάνες θα αναγνωρίζει η Εφορία

Με βάση τη ρύθμιση που λέγεται ότι προωθείται η εφορία θα αναγνωρίζει δαπάνες μόνο μέσω πλαστικού χρήματος ή τραπεζικών συναλλαγών ώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι να κερδίσουν την έκπτωση φόρου ως και 2.100 ευρώ από το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.

Ουσιαστικά για το αφορολόγητο οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν στην φορολογική τους δήλωση ποσά ίσα με το 10% του εισοδήματός τους μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Πηγή: http://www.enikonomia.gr/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: 2ο & 3ο Εργαστήριο Φωτογραφίας στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Με την καθοδήγηση της αγαπημένης μας διακεκριμένης φωτογράφου Υπατίας Κορνάρου, συνεχίζουμε το φωτογραφικό μας ταξίδι με δύο ακόμα δημιουργικά εργαστήρια γεμάτα φαντασία, παιχνίδι και… πολλά κλικ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΦΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ

Ενενήντα πέντε δηλητηριασμένα δολώματα και έναν νεκρό σκύλο εντόπισαν σε κοινή επιχείρηση οι Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) του Κυνηγετικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »