Αίτημα για ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό και νέα ρύθμιση

Στο αίτημα για θέσπιση επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και για εισαγωγή βελτιωμένης ρύθμισης των 100 δόσεων, επανέρχεται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία ζητά με επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προσδιοριστεί συνάντηση έως τις 2
Σεπτεμβρίου.
«Οι δανειστές, εάν πράγματι δε θέλουν να βγάλουν από τα πόδια τους μικρούς και να εξαγοράσουν μέσω τραπεζών τις μεγάλες επιχειρήσεις, οφείλουν να αποδεχθούν ότι στα 20 δικά τους προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα σε 2 προαπαιτούμενα, για να πληρώσουν αυτά που οφείλουν, αντί να χρεοκοπήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι οι Θεσμοί προβάλλουν ατεκμηρίωτες και ανυπόστατες δικαιολογίες και «δε φαίνεται να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν την αυστηρά τιμωρητική στάση τους, ώστε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής τους».
Η ΕΣΕΕ εκφράζει φόβους για εντατικοποίηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και για μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών κατά το τελευταίο τετράμηνο και κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης.
Τονίζει, επίσης, πως «παρά το γεγονός ότι ήδη κάθε μήνα γίνονται χιλιάδες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή, καθώς το μέσο εισπραχθέν ποσό που καρπώνεται το Δημόσιο στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 ήταν 530 ευρώ ανά λογαριασμό.
Συγκεκριμένα, από τις περίπου 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το ποσό που εισέρρευσε στα ταμεία της εφορίας προσεγγίζει μετά βίας τα 80 εκατ. ευρώ, έναντι 92 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ».
«Η ΕΣΕΕ δεν αμφισβήτησε ποτέ το δικαίωμα του Δημοσίου να διεκδικήσει και να εισπράξει αυτά που του οφείλονται, αλλά έχει επανειλημμένως ζητήσει τη δυνατότητα συμψηφισμού των απαιτήσεών του με τις οφειλές απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη έχουν ξεπεράσει τα 7,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ από επιστροφές φόρων και ΦΠΑ.
Αναφορικά, μάλιστα, με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους, με το νέο σχέδιο “Κωδικός 24 ώρες”, βάζοντας στο στόχαστρο 1,8 εκατ. ΑΦΜ, με ενδείξεις φοροδιαφυγής από όλες τις ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών, το μόνο που σας ζητά και επιδιώκει η ΕΣΕΕ, είναι οι έλεγχοι να έχουν το χαρακτήρα συμμόρφωσης και όχι εξόντωσης, προκειμένου να αυξηθούν αποτελεσματικά τα έσοδα και όχι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο» αναφέρεται στην επιστολή.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ιατρού και Αντιδημάρχου Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασίας Αργυροπούλου, κατά τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει τα 30 χρόνια με μεγάλη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια στη δισκογραφία! Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς και συνεργάτες του Γιάννη, μας υπόσχονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επανεξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών ο Αντώνης Βαρδάκας

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών, πρόεδρος επανεξελέγη ο Αντώνης Βαρδάκας, συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Σώματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »