Σάν σήμερα θυμηθείτε τα Ορλοφικά

1770 Λήγει άδοξα η επαναστατική προσπάθεια των Ορλόφ και των Ελλήνων της Πελοποννήσου. (Ορλοφικά)
1879 Ρωσία και Βρετανία υπογράφουν τη
Συνθήκη του Γκανταμάκ, με την οποία ιδρύεται το κράτος του Αφγανιστάν.
1930 Ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ελληνικού Εθνικού Μελοδράματος. Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα ιδρυθεί τον Μάρτιο του 1940 επί δικτατορίας Μεταξά.
1941 Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ, διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων, εξαιτίας των δυσμενών εξελίξεων, διατάζει την εκκένωση της Κρήτης. Δύο Λόχοι του Ελληνικού 5ου Συντάγματος Πεζικού ανακαταλαμβάνουν το χωριό Σταυρωμένος Ρεθύμνου και συλλαμβάνουν 100 γερμανούς αιχμαλώτους. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων. (Μάχη της Κρήτης)
1969 Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο αρχίζουν τη δεύτερη εκδήλωση για την Ειρήνη στο κρεβάτι του δωματίου 1472 στο Queen Elizabeth Hotel του Μόντρεαλ.
1975 Τα σκυλιά μπαίνουν για πρώτη φορά στην υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Πόλη των Αλιέων στο Πορτοχέλι-Δηλώσεις Γ. Ανδριανού

Ο Γιάννης Ανδριανός στην πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Πόλη των Αλιέων στο Πορτοχέλι: «Η γνώση του παρελθόντος γίνεται ζωντανή εμπειρία και πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εκδήλωση μνήμης για τα 52 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία στο Κολιάκι Επιδαύρου – Τιμή στον Ευάγγελο Τσάκωνα

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση μνήμης και τιμής διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στη σκιά του Παλαμηδιού και υπό το φως του φεγγαριού, η 35η συνάντηση εκδοτών, συγγραφέων και αναγνωστών

Η καθιερωμένη Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στον πεζόδρομο της Πλατείας Ωνάση, στη σκιά του Παλαμηδιού, φέτος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 31 Ιουλίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »