Κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία-Αυξημένα στην Αργολίδα και την Περιφέρεια

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.665 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 689.896 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 107 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.059 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.317 θάνατοι. 2 Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 368 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 323 (87.77%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 45 (12.23%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.231 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 209 (ημερήσια μεταβολή -5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 198 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν 148 κρούσματα.
Η κατανομή ανά Π.Ε.
Αργολίδας  20
Αρκαδίας  24
Κορινθίας  16
Λακωνίας 11
Μεσσηνίας 77
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Στηρίζουμε τον αγώνα των ηθοποιών για την υπογραφή ΣΣΕ (βίντεο)

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των ηθοποιών και των υπολοίπων εργαζομένων για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Στις ΣΣΕ αποτυπώνονται όλα τα εργασιακά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από το άγχος των Πανελληνίων στη χαρά της προσφοράς: «Μάθημα ζωής» από μαθήτριες του Ναυπλίου

Σε μια εποχή που η επιτυχία των νέων συχνά μεταφράζεται αποκλειστικά σε βαθμούς, μόρια και πανεπιστημιακές σχολές, μερικές νεαρές κοπέλες από το Ναύπλιο αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Πλήθος κόσμου στην ξεχωριστή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου «Χορόσημο» (βίντεο)

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη παράδοση, ρυθμό και συγκίνηση χάρισε στο κοινό το «Χορόσημο», με τη μουσικοχορευτική του παράσταση «Από την Πρόβα… στην Παράσταση». Η κεντρική πλατεία Αγίου Πέτρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το 6ο FichtiArt Festival 2026 ξεκίνησε και συνεχίζεται: «Η τέχνη εν κινήσει!» στην Αργολίδα

Με κεντρική θεματική «Η τέχνη εν κινήσει!», το 6ο FichtiArt Festival 2026 άνοιξε και φέτος τον πολιτιστικό του κύκλο στην Αργολίδα, φέρνοντας κοντά καλλιτέχνες, νέους δημιουργούς και κοινό από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »