Σαν σήμερα: Στην Κεφαλλονιά 9.600 Ιταλοί σφαγιάζονται από τους Ναζί

324: Ο Μέγας Κωνσταντίνος νικά τον Λικίνιο στη μάχη της Χρυσούπολης.

1739: Υπογράφεται η Συνθήκη του Βελιγραδίου, με την οποία το Βελιγράδι παραχωρείται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

1793: Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Ουάσινγκτον, θέτει το θεμέλιο λίθο του Καπιτωλίου, όπου στεγάζεται το Κογκρέσο.

1810: Η Χιλή κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. Η 18η Σεπτεμβρίου εορτάζεται στη Χιλή, ως ημέρα ανεξαρτησίας.

1812: Μεγάλη πυρκαγιά στη Μόσχα κατακαίει το 90% των σπιτιών και 1.000 εκκλησίες.

1834: Η Αθήνα ανακηρύσσεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, με διάταγμα της αντιβασιλείας. Πριν την Αθήνα, πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ήταν το Ναύπλιο.

1851: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «New York Times».

1936: Εκδίδεται ο αναγκαστικός νόμος 117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού. Η δικτατορία Μεταξά καταργεί τα πολιτικά κόμματα.

1943: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Μουσολίνι ζητά από τους Ιταλούς να στρέψουν τα όπλα εναντίον των συμμάχων.

1943: Στην Κεφαλλονιά 9.600 Ιταλοί σφαγιάζονται από τους Ναζί (μόνο 40 καταφέρνουν να γλιτώσουν).

1943: Στην Πολωνία, περίπου 260.000 Εβραίοι βρίσκουν τον θάνατο από τους Ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Σομπιντόρ.

1961: Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κέντρου.

1963: Στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, 10.000 άτομα καίνε την πρεσβεία της Βρετανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία της Μαλαισίας.

1964: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Κωνσταντίνος, παντρεύεται την πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία. Πρόκειται για τους μοναδικούς βασιλικούς γάμους που τελέστηκαν στην Αθήνα.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

1990: Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναθέτει στην Ατλάντα των ΗΠΑ την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, σβήνοντας το όνειρο των Ελλήνων που περίμεναν την ανάληψή τους από τη χώρα μας.

1997: Σε δημοψήφισμα στην Ουαλία, οι κάτοικοι με πλειοψηφία 50,3% έναντι 49,7% αποφασίζουν τη συγκρότηση δικού τους Κοινοβουλίου.

1999: Ενθρονίζεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.

2005: Η Θάλεια Κουτρουμανίδου και η Μαρία Τσιαρτσιάνη κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο στο όπεν του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ (πετοσφαίρισης στην άμμο) του Μπαλί, μετά τη νίκη τους με 2-1 (21-17, 17-21, 15-13) επί των Βραζιλιάνων, Άννα Πάουλα/Μπάρος (Νο 6).

2006: Η 40χρονη Αμερικανίδα ιρανικής καταγωγής επιχειρηματίας, Ανουσέχ Ανσαρί γίνεται η πρώτη γυναίκα-τουρίστρια στο Διάστημα, επιβαίνοντας στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz το οποίο εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Ανουσέχ Ανσαρί μάλιστα, δεν έγινε απλώς η πρώτη γυναίκα διαστημική τουρίστρια αλλά και η πρώτη μουσουλμάνα και Ιρανή που ταξιδεύει στο Διάστημα.

2013: Ο ράπερ Παύλος Φύσσας (καλλιτεχνικό όνομα Killah P), δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά μέλος της Χρυσής Αυγής, αφού δέχτηκε τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας, ενώ είχε ακόμη τις αισθήσεις του, υπέδειξε στους αστυνομικούς τον Γιώργο Ρουπακιά, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ως δράστη της επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη και στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Μέτωπο» επαγγελματιών κατά του Δήμου Ναυπλιέων: «Ματώνουμε εισπρακτικά – Τέλος στην ανοχή»-Επιστολή σε Ορφανό

Σε ευθεία σύγκρουση με τη δημοτική αρχή Ορφανού έρχεται η Ομάδα Επαγγελματιών του Δήμου Ναυπλιέων, καταγγέλλοντας προχειρότητα και αθέτηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »