Ιστορική Πολιτιστική Εκδήλωση για τον Ελληνισμό του Πόντου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Άργους Μυκηνών, η ΚΕΔΑΜ και ο Σύλλογος Ποντίων
Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού ¨Παναγία Σουμελά¨.
Το θέμα «Ο Ελληνισμός του Πόντου» θα αναπτύξει ο κος Γιώργος Μανινής Δικηγόρος – τ. Δήμαρχος Νέας Κίου με ιστορικές αναφορές στα γεγονότα και προβολή εικόνων. Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ¨Καπετάν Ευκλείδης¨ από τις Αχαρνές και του συλλόγου ¨Παναγία Σουμελά¨ από το Άργος θα χορέψουν χορούς από τον Πόντο με τη συνοδεία των παραδοσιακών οργάνων λύρας και νταούλι.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συναυλία με την Ηρώ Σαΐα στη Νέα Κίο
Η παράσταση – αφιέρωμα που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό και συγκίνηση τον χειμώνα από το αθηναϊκό κοινό, έρχεται στη Νέα Κίο.





