Ύστερα από την διερεύνηση των προβλημάτων που αναδείχθηκαν από πολλές αμπελουργικές περιοχές της χώρας, διαπιστώνεται από τον ΕΛΓΑ αλλά και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ότι κατά την τρέχουσα αμπελοοινική
περίοδο, προέκυψαν έκτακτες περιστάσεις, oι οποίες επέφεραν επιπτώσεις στην παραγωγική κατάσταση των οιναμπέλων σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας τα σταφύλια των ποικιλιών οινοποιίας.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης προέβη σε Διευκρινίσεις σχετικά με την Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2018-2019. Σύμφωνα με αυτές, παρέχεται για φέτος η δυνατότητα στην προβλεπόμενη υποβολή ή και τροποποίηση των υποβληθέντων δηλώσεων συγκομιδής, οι παραγωγοί να καταχωρίσουν στην «οινοποίηση από τον δηλούντα», ποσότητα σταφυλιών άνω των 1700 κιλών, για την παραγωγή 10 εκατόλιτρων οίνου για ιδιωτική κατανάλωση.

Βασίλης Σιδέρης: Έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.408.356 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Π.Ε. Αργολίδας
Τρία σημαντικά έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που αφορούν τους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ερμιονίδας, παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σχετικής





