Στα 161 κρούσματα εκτοξεύθηκε σήμερα η Πελοπόννησος-Αύξηση και στην Αργολίδα

Έκρηξη κρουσμάτων είχαμε σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εκτός από την περιοχή της Κορινθίας ,που μας έχει συνηθίσει στα πολλά κρούσματα, στην Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας αλλά και στην Αργολίδα που έχει ένα κρούσμα παραπάνω από την Λακωνία Συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα κρούσματα  Αργολίδα29,Αρκαδία 4, Κορινθία 51,Λακωνία 28 Μεσσηνία 49 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.428, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 501.030 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 162 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.722 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.997 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 191 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.815 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 142 (ημερήσια μεταβολή -14.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 171 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Όπως προκύπτει από την γεωγραφική κατανομή, στην Αττική καταγράφηκαν 1.168 κρούσματα, στην Κρήτη 343, στη Θεσσαλονίκη 316, ενώ χαρακτηριστικό της διασποράς είναι το γεγονός ότι σε 41 περιοχές εντοπίστηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »