Κυριακή της Ορθοδοξίας

Από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώθηκαν τα εξής:Την προσεχή Κυριακή, 17η Μαρτίου 2019, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα
Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή. Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Στή Θεία Λειτουργία θα λάβουν μέρος και ενδημούντες στην Αθήνα Ιερείς και Διάκονοι άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Προ της Απολύσεως  της  Θείας  Λειτουργίας θα λάβει χώρα εντός του Ναού η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εις ανάμνησιν του γεγονότος της αναστηλώσεως αυτών.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στην Πελοπόννησο

Πρόσφατα στη Νεάπολη Λακωνίας, μια 30χρονη γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, βρέθηκε να περιπλανιέται δεμένη πισθάγκωνα από την οικογένειά της. Σύμφωνα με όσα έχουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »