Παράταση για την παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), πρόκειται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να παραταθεί η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε
κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Λόγω αδυναμίας των Περιφερειών να εφαρμόσουν το ν. 4061/12, στο σύνολο των εκτάσεων αναφοράς του και με το κίνδυνο να μείνουν εκτάσεις αναξιοποίητες επειδή έχουν λήξει οι παρατάσεις παραχώρησης από τις οικείες Περιφέρειες, με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 141 του ν. 4537/18 (ΦΕΚ Α’ 84/15-05-2018), γνωστοποιούμε ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα καλύψει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο έως την 31-10 -2019.
Επειδή με τις παρελθούσες παραχωρήσεις παραμένουν αδιάθετες εκτάσεις, η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση δίνει πρόσθετη δυνατότητα στον οικείο Περιφερειάρχη να παραχωρεί για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (που λήγει την 31-10-2019), τις αδιάθετες εκτάσεις σε νέους γεωργούς και επαγγελματίες αγρότες.
Οι Περιφέρειες καλούνται να συνεχίσουν την διαδικασία εφαρμογής του ν. 4061/12 για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων διότι δεν θα δοθεί άλλη αναβολή εφαρμογής του νόμου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει σήμερα το νέο Μουσείο Άργους – Πρόσκληση από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 στις 19:30, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους από την Υπουργό Πολιτισμού,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες: Στην θέση του ο Σιδέρης μέχρι το τέλος του χρόνου-Σταθεροί Γανώσης και Μαντζούνης

Μία νέα παράταση στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κέρδισε ο Βασίλης Σιδέρης που παραμένει στην θέση του μέχρι το τέλος του έτους. Στις ίδιες θέσεις παρέμειναν τόσο ο Αναστάσιος Γανώσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμικό ξεκίνημα για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 του Δήμου Άργους – Μυκηνών με Γιάννη Κότσιρα (βίντεο)

To Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 του Δήμου Άργους – Μυκηνών ξεκινά δυναμικά το Σάββατο 04.07.2026 με τη συναυλία “ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – 30 χρόνια”, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους (ώρα: 21:00)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα κοινωνική παρέμβαση 4,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη παιδιών, οικογενειών και ατόμων με αναπηρία

Έχοντας στόχο τη στήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής πρόσκλησης συνολικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »