Μαρίας Χατζόγλου “Νικόλυκος” στο Αργος

Οι εκδόσεις Πληθώρα και η ΚΕΔΑΜ σας προσκαλούν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Χατζόγλου “Νικόλυκος” .
Ο “Νικόλυκος” της Μαρίας Χατζόγλου είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα που θα μπορούσε να διαβάσει κανείς τα τελευταία δέκα
χρόνια. Μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιστορία, καθώς όσο αδρά προβάλλονται τα πρόσωπα που την στοιχειώνουν, άλλο τόσο ζωηρά αποτυπώνεται ο ιστορικός ανάπλους που επιχειρείται με την πρόθεση να αποδοθεί εξελικτικά η περιπέτεια της χώρας μας, χωρίς ίχνος άμεσης κοινωνιολογικής ανατομίας.
Καταφέρνει ο “Νικόλυκος” σε οποιαδήποτε περιβάλλοντα κι αν μας μεταφέρει, ή όποια κι αν είναι η χρονική απόσταση ανάμεσά τους, να διατηρεί ζωντανή τη συνέχεια μιας κληρονομικής καταβολής, ακριβώς γιατί ο μύθος του μυθιστορήματος δεν είναι μια επινόηση της συγγραφέα αλλά προκύπτει χάρη σε σχέσεις ανθρώπων που όσο πιο πραγματικές αναγνωρίζονται, τόσο μεγαλύτερη είναι η γοητεία που προκαλούν.
Παρά το γεγονός ότι η Μαρία Χατζόγλου δίνει στον ορίζοντα του μυθιστορήματός της μια τεράστια προοπτική, οι συγκρίσεις ανάμεσα στο άλλοτε και το τώρα, το χθες και το σήμερα, παραμένουν τόσο ανάγλυφες, ώστε φυσιολογικά να πιστεύει κανείς πως οι εποχές αλλάζουν απλά το ένδυμά τους παραμένοντας το ίδιο πάντα ανθρωποφαγικές.
(ΘΑΝΑΣΗΣ Θ. ΝΙΑΡΧΟΣ, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Η Μαρία Χατζόγλου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, σπούδασε Νομικά και ζει στην Αθήνα, όπου και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. Ασχολείται και είναι λάτρης της λογοτεχνίας σε όλες τις εκφάνσεις της, μυθιστορήματα, ποίηση, δοκίμιο και θεατρικό έργο.
Ο «Νικόλυκος» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της, ενώ η πρώτης της επαφή με τον συγγραφικό χώρο δημιουργήθηκε με το βιβλίο: «Ορατών τε και Αόρατων», από τις εκδόσεις Πληθώρα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Περισσότεροι από 600 θεατές στη συναυλία του Άγγελου Ανδριανού στο Ελληνικό

Περισσότεροι από 600 θεατές παρακολούθησαν τη μουσική συναυλία του Άγγελου Ανδριανού, το βράδυ της Κυριακής, σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς χώρους του Δήμου Άργους – Μυκηνών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πυρά» κατά των τραπεζών από την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άργους για τις χρεώσεις POS: «Φτάνει πια με τους νταβατζήδες»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αναστασίας Τζίμου, Προέδρου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Άργους, που ξέσπασε με ανάρτησή της στα social media κατά των τραπεζών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 13ο Φεστιβάλ «Γεύσεις & Όψεις 2026» στο Πορτοχέλι

Με ιδιαίτερα θετικό απολογισμό και αυξημένη προσέλευση επισκεπτών διεξήχθη το 13ο Φεστιβάλ «Γεύσεις & Όψεις», το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026, στο λιμάνι του Πορτοχελίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »