Δημόσιος υπάλληλος μετατέθηκε 53 φορές σε 26 χρόνια επειδή ήταν έντιμος

Βιβλίο θα γίνει από τον επόμενο μήνα η ιστορία ενός 54χρονου δημοσίου υπαλλήλου στην Ινδία, ο οποίος στην 26χρονη καριέρα του στον δημόσιο τομέα της χώρας μετατέθηκε συνολικά 53 φορές λόγω της εντιμότητάς του!

Ο Ασόκ Κέμκα, όπως είναι το όνομα του δημοσίου υπαλλήλου, «ειδικεύεται» στην καριέρα του στην αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς από πολιτικούς.
«Σε όλη του την καριέρα ο Κέμκα υπέφερε στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων του επειδή αρνήθηκε να συμβιβαστεί» αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο Just Transferred: The Untold Story of Ashok Khemka το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.
Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο οποίο ο ευσυνείδητος υπάλληλος έμεινε στην ίδια θέση ήταν 19 μήνες και το μικρότερο μόλις μια εβδομάδα.
Ο μέσος όρος παραμονής του στην ίδια θέση υπολογίστηκε σε περίπου έξι μήνες.
Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2019 περισσότεροι από τους μισούς Ινδούς είχαν δωροδοκήσει είτε αστυνομικό είτε κρατικό υπάλληλο.
Η σπουδαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε ο Κέμκα ήταν το 2012 όταν ακύρωσε μια παράτυπη συμφωνία για αγορά γης από τον γαμπρό της επικεφαλής του κόμματος της Σόνια Γκάντι.
Ο Κέμκα αυτή την περίοδο «σαπίζει» σε τμήματα αρχαιολογίας στην πολιτεία Χαριάνα.
Εκτός από τον ίδιο μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία που υπέστησαν τα προηγούμενα 26 χρόνια και τα μέλη της οικογένειά τους λόγω των συχνών μετακομίσεων με τα παιδιά του να έχουν υποχρεωθεί να φοιτήσουν σε τόσα πολλά σχολεία ώστε αυτός να έχει χάσει πλέον τον λογαριασμό.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

H Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου αποχαιρετά τη Δόμνα Τορτοπίδου

To Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου (ΕΞΕΠ), αποχαιρετά σήμερα, με θλίψη και οδύνη τη Δόμνα, την άξια συνάδελφο ξενοδόχο, φίλη και συνεπή συνεργάτη στα θεσμικά όργανα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Π. Τατούλης: «Αντί να απολογούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης… θριαμβολογούν!»

Επισκεπτόμενος κάποιος την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντικρίζει χαμογελαστό τον κύριο Πτωχό, ατενίζοντας αριστερόστροφα με σταυρωμένα χέρια, να πανηγυρίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Πότε και πού θα γίνει η κλήρωση για Πρωταθλήματα και Κύπελλο της νέας σεζόν

Σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει επίσημα το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ανακοίνωσε την ημερομηνία για την κλήρωση των διοργανώσεών της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »