Συνεχείς οι έλεγχοι σε πυρηνελαιουργεία και ελαιοτριβεία

Θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, σε πυρηνελαιουργεία αλλά και σε ελαιοτριβεία, τα οποία -αν και επιδοτήθηκαν κι έγιναν διφασικά-, επέστρεψαν στην τριφασική επεξεργασία του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο της σχετικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου.

“Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι κάλεσε τους υπηρεσιακούς φορείς, αλλά και τα πολιτικά στελέχη “να αναζητήσουν όλους τους τρόπους συγκέντρωσης στοιχείων -πολλοί, από τους οποίους ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη-, προκειμένου να γίνεται έλεγχος των μονάδων και της σύμφωνα με τον νόμο λειτουργίας τους, ώστε να μην επηρεάζεται η δημόσια υγεία ούτε να υποβαθμίζεται το περιβάλλον”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας, “δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σήμερα”, προσθέτοντας παράλληλα ότι και “τα ελαιοτριβεία που είναι συνυπεύθυνα θα ελέγχονται συνεχώς, ιδιαίτερα όσα έχουν επιδοτηθεί να γίνουν διφασικά και επιστρέφουν στην τριφασική επεξεργασια του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον”.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, οι Διευθυντές Ανάπτυξης Αρκαδίας Γιάννης Παναγιωτούρος και Μεσσηνίας Μιχάλης Μανωλέας, καθώς οι προϊστάμενοι του Τμήματος Περιβάλλοντος Μεσσηνίας Δημήτρης Μπεσσής και Αρκαδίας Παναγιώτης Μαντζουράνης.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σφοδρή επίθεση του Εμπορικού Συλλόγου κατά της Δημοτικής Αρχής Ναυπλιέων για την έκθεση βιβλίου

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου: «Όχι στην εμπορευματοποίηση και την αλλοίωση της Έκθεσης Βιβλίου Ναυπλίου εις βάρος της τοπικής αγοράς»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »