Έκτακτο-Σε καραντίνα όλος ο Δήμος Ερμιονίδας για 14 ημέρες

Σε καραντίνα τέθηκε από σήμερα όλος ο Δήμος Ερμιονίδας για 14 ημέρες όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ πριν από λίγο  η argolikianaptiksi.gr. Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8.00 το βράδυ έως τις 8.00 το πρωί. Δεν θα γίνονται
λαϊκές αγορές ενώ δεν θα ισχύει η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών για τις κατηγορίες Β4, Β5, Β6. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο για τράπεζες, γιατρό και ψώνια. Οι πολίτες του Κρανιδίου δεν θα μπορούν να μετακινηθούν για παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη (Β4), προκειμένου να μεταβούν σε τελετή (κηδεία, γάμος, βάφτιση-Β5), αλλά ούτε για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου (Β6).  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περιοχή που τέθηκε σε καραντίνα στην Ελλάδα μέχρι τώρα αφού αφορά 28.000 πολίτες.
O κ. Χαρδαλιάς μετά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που διαπιστώθηκε στην δομή μεταναστών μετέβη επί τόπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα αλλά και τον γ.γ. υποδοχής αιτούντων άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη.
«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.
Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή», πρόσθεσε.
«Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 (148 φιλοξενούμενοι, ένας εργαζόμενος και ένα στέλεχος της δομής) είναι ασυμπτωματικοί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο δήμος προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1,Β2,Β3, τα άλλα αναστέλλονται . Αναστέλλονται παζάρια και οι λαϊκές αγορές», τόνισε ο κ.Χαρδαλιάς.
Επιπλέον, ανακοίνωσε πως η δομή φιλοξενίας μεταναστών τίθεται σε πλήρη αποκλεισμό και στεγανοποίηση, με τον δήμο να αναλαμβάνει την τροφοδοσία των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων σε αυτή για τις επόμενες ημέρες.
«Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.  Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο», είπε ακόμη ο κ.Χαρδαλιάς.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η πανσέληνος φωτίζει, η «Λευκή Νύχτα» ανάβει στο Άργος την Παρασκευή 28 Αυγούστου!

Ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης. Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, το Άργος φοράει τα γιορτινά του και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »