Στην Πελοπόννησο το μικρότερο ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή

Η Περιφέρεια με το μικρότερο ποσοστό (10,7%) επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας είναι η Πελοπόννησος, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό (34,4%) καταγράφεται στο Νότιο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην Πελοπόννησο έχουν
αναστείλει τη λειτουργία τους 1.590 επιχειρήσεις.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν από την επεξεργασία δεδομένων από το Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων έτους 2017, από διοικητικά μητρώα έτους 2019 και από διοικητικά αρχεία συναλλαγών των ετών 2017, 2019 και 2020 των επιχειρήσεων που ταξινομούνται στους κλάδους δραστηριότητας για τους οποίους ισχύει η αναστολή λειτουργίας, σύμφωνα με τον κατάλογο Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που έχει δημοσιευτεί από το υπουργείο Οικονομικών.
Με βάση τα ίδια στοιχεία:
* Με 0-9 εργαζόμενους είναι σε αναστολή λειτουργίας 179.573 επιχειρήσεις, με 400.899 εργαζόμενους συνολικά.
* Με 10-49 εργαζόμενους είναι 16.608 επιχειρήσεις, με 301.039 εργαζόμενους.
* Με 50-249 εργαζόμενους είναι 1.302 επιχειρήσεις, με 118.419 εργαζόμενους.
* Με περισσότερους από 250 εργαζόμενους είναι 255 επιχειρήσεις, με 242.741 εργαζόμενους.
* Με άγνωστη τάξη μεγέθους απασχόλησης είναι 8.246 επιχειρήσεις.
Ανά Περιφέρεια, η εικόνα των επιχειρήσεων (με έναρξη δραστηριότητας από 1/1/2018) σε αναστολή λειτουργίας είναι η εξής: Ανατολική Μακεδονίας και Θράκη 1.346 επιχειρήσεις, Κεντρική Μακεδονία 5.131 επιχειρήσεις, Δυτική Μακεδονία 596 επιχειρήσεις, Ηπειρος 1.058 επιχειρήσεις, Θεσσαλία 1.775 επιχειρήσεις, Στερεά Ελλάδα 1.185 επιχειρήσεις, Ιόνιοι Νήσοι 1.450 επιχειρήσεις, Δυτική Ελλάδα 1.665 επιχειρήσεις, Πελοπόννησος 1.590 επιχειρήσεις, Αττική 11.828 επιχειρήσεις, Βόρειο Αιγαίο 622 επιχειρήσεις, Νότιο Αιγαίο 2.596 επιχειρήσεις και Κρήτη 2.169 επιχειρήσεις.
Στο σύνολο των επιχειρήσεων, η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας είναι το Νότιο Αιγαίο (34,4%) και η Περιφέρεια με το αντίστοιχο μικρότερο ποσοστό είναι η Πελοπόννησος (10,7%). Η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολούμενων ατόμων σε επιχειρήσεις σε αναστολή λειτουργίας είναι το Νότιο Αιγαίο (56,7%) και η Περιφέρεια με το αντίστοιχο μικρότερο ποσοστό είναι η Αττική (20,7%).
Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας με ποσοστό επιχειρήσεων σε αναστολή λειτουργίας μεγαλύτερο από 80%, είναι: η εκπαίδευση (88,8%), τα καταλύματα (87,1%), οι αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας (86,7%) και οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης (80,9%). Τα ποσοστά απασχολούμενων ατόμων σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω κλάδων ανέρχονται: σε 89,9% για την εκπαίδευση, σε 94,2% για τα καταλύματα, σε 90,2% για τις αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας και σε 89,6% για τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης.
Τέλος, από το σύνολο των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών έχουν 3.278 επιχειρήσεις ή το 1,6% του συνόλου.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Περισσότεροι από 600 θεατές στη συναυλία του Άγγελου Ανδριανού στο Ελληνικό

Περισσότεροι από 600 θεατές παρακολούθησαν τη μουσική συναυλία του Άγγελου Ανδριανού, το βράδυ της Κυριακής, σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς χώρους του Δήμου Άργους – Μυκηνών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας

Τη σωματική επίθεση σε βάρος διασώστη του ΕΚΑΒ Αργολίδας καταδικάζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε κατά την προσπάθεια του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πυρά» κατά των τραπεζών από την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άργους για τις χρεώσεις POS: «Φτάνει πια με τους νταβατζήδες»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αναστασίας Τζίμου, Προέδρου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Άργους, που ξέσπασε με ανάρτησή της στα social media κατά των τραπεζών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, παρέστη στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »