Παγκόσμιο φαινόμενο: Η μεγαλύτερη απόκλιση θερμοκρασίας στον πλανήτη θα γίνει στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο

Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες  καταγράφονται στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου 2020, όπως αναφέρει το meteo στην πρόγνωσή του για τον καιρό.

Ο χάρτης που δημοσιεύει το meteo δείχνει ότι στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη.
Παράλληλα, Η ΕΜΥ τονίζει ότι ο καιρός θα παραμείνει αίθριος το Σάββατο και την Κυριακή, με τον υδράργυρο  να «σκαρφαλώνει» σε υψηλότερες τιμές. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

O χάρτης θερμοκρασιών για τον καιρό του Σαββάτου:

Ο χάρτης θερμοκρασιών για τον καιρό της Κυριακής:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Επίδαυρος Βίωμα 2026»: Εγκαίνια της 29ης Έκθεση Αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο (πρόγραμμα)

Ένας από τους πιο εμβληματικούς θεσμούς της Αργολίδας, που ενώνει την παράδοση, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, ανοίγει και επίσημα τις πύλες του. Τα εγκαίνια της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 30 Ιουνίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »