Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα, Κορινθία και τμήμα της Λακωνίας σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στην Αργολίδα και στο μεγαλύτερο τμήμα της Κορινθίας, καθώς και στη νότια περιοχή της Λακωνίας, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας, καθώς και στη Μεσσηνία.
Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μαργέτας: Όλη η αλήθεια για τα δημοτικά απόβλητα και τη διαρροή στο Πόρτο Χέλι

Όταν η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας μιλά για μισές αλήθειες από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν μπορεί την ίδια στιγμή στην ίδια ανακοίνωση να παρουσιάζει μισά έγγραφα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο επίκεντρο η επέκταση του ΠΟΠ Ελαιολάδου στην Επίδαυρο: Ενημερωτική εκδήλωση με πρωτοβουλία Χρόνη

Σημαντικές εξελίξεις για τον αγροτικό κόσμο της Επιδαύρου φέρνει η 29η Έκθεση Αγροτουρισμού, καθώς στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών της ανοίγει επίσημα η συζήτηση για την επέκταση της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

O χάρτης του καύσωνα: Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» – Ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 43 βαθμούς

Η θερμή εισβολή που επηρεάζει τη χώρα αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να αγγίζει ή και να ξεπερνά κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συγκροτήθηκε στη ΓΓΕΕ η Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα-Ο Πρόεδρος της ΕΙΕΤ Αντώνης Μουντάκης εκπρόσωπος στην πρώτη επιτροπή

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η Γνωμοδοτική Επιτροπή για την Παιδεία στα Μέσα, η οποία συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) της Προεδρίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το πρόγραμμα της “Πολιτιστικής Ναυπλιάδας 2026” – Πρόσκληση σε Εικαστικούς Καλλιτέχνες

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” συνεχίζοντας την πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων, θα πραγματοποιήσει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »