Κ. Σκρέκας: Προωθούμε ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Στο ολιστικό στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα την επόμενη δεκαετία, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά την επίσκεψή του, την Τρίτη, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Βασικοί άξονες αυτού του σχεδίου, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, είναι η στήριξη του εισοδήματος
των μικρομεσαίων αγροτών, η προσέλκυση νέων αγροτών και η προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, προσέθεσε ότι αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει και τις αγροτικές υποδομές, δηλαδή τα εγγειοβελτιωτικά έργα.
Ο Υφυπουργός μίλησε για τους στόχους της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής μέχρι το 2030 και ειδικότερα για τη μείωση κατά 50% της περίσσειας λιπασμάτων, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων κατά 50% και τη μετατροπή έως του 25% των συνολικά χρησιμοποιούμενων αγροτικών εκτάσεων σε βιολογικές καλλιέργειες.
Ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό σύκων και ξηρών καρπών Συκική, που ασχολείται με την παραγωγή, εμπορία και συσκευασία των εκλεκτών σύκων Καλαμάτας, ενώ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Agrexpo και Agrovim, που εξάγουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας υπεραξία στα μοναδικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Το βράδυ, μίλησε στη συνάντηση της Εταιρικής Σχέσης για την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Σ.Ε.Τ.Α.Α. Αργολίδας καταδικάζει την επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δύο επέτειοι για την Καραθώνα ή η διαρκής κοροϊδία σε βάρος του Ναυπλιακού λαού-Του Τόλη Κοΐνη

Στις 12 Αυγούστου 2024 η μικρότερη παράταξη της Δημοτικής Αντιπολίτευσης, η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» κατέθεσε ένα ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα να μην δοθεί η Καραθώνα προς εκποίηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΥΑΑΡ-Μ: Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης της Τ.Κ. Προσύμνης

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ., με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους της Τ.Κ Προσύμνης, κατανοεί πλήρως την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί από τα σοβαρά προβλήματα στην

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Πλημμύρισε» από κόσμο το Ναύπλιο στο τριήμερο Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου – Μεγάλος απών ο Δήμος

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας, με τη μαζική προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »