Η πυρκαγιά στις Μυκήνες, η οποία έπληξε και τον αρχαιολογικό χώρο περνώντας μέσα από αυτόν, προκαλεί βαθύτατη θλίψη και ανησυχία σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Ταυτόχρονα όμως προκαλεί και σοβαρότατα
ερωτήματα το γεγονός ότι υπήρξε τέτοιας έκτασης καταστροφή, δεδομένου ότι πρόκειται κυρίως για μια αγροτοδασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση.
Ερωτήματα τα οποία γίνονται ακόμη πιο έντονα μετά την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μήνυμα στο Twitter, στις 18.20, ότι υπήρξε μεν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά κάποιες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα την Τρίτη 11 Αυγούστου 2026
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη





