Νέα παρέμβαση 730.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον «Δρόμο των Αρχαιοτήτων» στην Αργολίδα

Στην υπογραφή σύμβασης συνολικού ύψους 730.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού 19Α (από Ισόπεδο Κόμβο Πουλακίδας προς Ισόπεδο Κόμβο Προσύμνης)» προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης.

Το έργο χρηματοδοτείται από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό για τη συντήρηση, αναβάθμιση και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις στην Επαρχιακή Οδό 19Α, (Δρόμος Αρχαιοτήτων) στο τμήμα από τον Ισόπεδο Κόμβο Πουλακίδας έως τον Ισόπεδο Κόμβο Προσύμνης, αφορούν έναν οδικό άξονα με σημαντική και αυξημένη κυκλοφορία, ο οποίος εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό πολιτών και οχημάτων.

Στόχος των εργασιών είναι η αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος, η βελτίωση της βατότητας και των συνθηκών κυκλοφορίας, καθώς και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών και τη συνολική λειτουργικότητα του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης δήλωσε:

«Με την υπογραφή και αυτής της σύμβασης, προχωρούμε σε μία ακόμη σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση και την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Αργολίδας. Η Επαρχιακή Οδός 19Α, ο «Δρόμος των Αρχαιοτήτων», αποτελεί έναν σημαντικό οδικό άξονα με αυξημένη καθημερινή κυκλοφορία και η συντήρησή του αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας. Με σχέδιο, εξασφάλιση πόρων και συγκεκριμένες παρεμβάσεις, υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του οδικού δικτύου και βελτιώνουμε τις υποδομές στην πράξη».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα”: Δημοτική Αρχή Ορφανού σε ελεύθερη πτώση-Ο πανικός τους δεν κρύβεται…

Η κατηφόρα της δημοτικής αρχής Ορφανού δεν έχει τέλος. Τα εσωτερικά της προβλήματα είναι πλέον ανεξέλεγκτα, η διαχειριστική της ανεπάρκεια αποδεικνύεται καθημερινά και η εικόνα της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »