Ακατάλληλο το νερό της Νέας Κίου ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΑΡ-Μ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΑΕ-Μ Κατόπιν δειγματοληψιών και αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Ενότητα Νέας Κίου, παρατηρήθηκαν υπερβάσεις των χλωριούχων αλάτων καθώς και άνοδος των τιμών αγωγιμότητας του πόσιμου νερού. Οι υπερβάσεις αφορούν την παράμετρο των χλωριούχων και της αγωγιμότητας όπου τα όρια για το πόσιμο νερό είναι 250mg/lκαι 2500 μS/cmαντίστοιχα.
Συγκεκριμένα:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ (2500 mS/cm) ΧΛΩΡΙΟΥΧΑ ΑΛΑΤΑ (mg/l)
4-8-26 Δεξαμενή Νέας Κίου                               3030                                                880
4-8-26 Πιτσαρία πλατεία                                   2930                                                860
4-8-26 Λιμάνι                                                     2940                                                 865

Η άνοδος αυτή οφείλεται στις υψηλές για την εποχή καταναλώσεις και θερμοκρασίες, καθώς και στην μείωση της παροχής των διαθέσιμων πηγών υδροδότησης (πηγές Λέρνης), που έχει σαν αποτέλεσμα την χρήση σε μεγαλύτερο ποσοστό της κοινοτικής γεώτρησης για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης της Τ.Κ. Νέας Κίου. Τα χλωριούχα άλατα στο πόσιμο νερό σε υψηλές συγκεντρώσεις(>250mg/l) προσδίδουν μια χαρακτηριστική γλυφή γεύση χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στην υγεία, αλλά προκαλούν προβλήματα διάβρωσης στα μεταλλικά δίκτυα σωληνώσεων.
Κατόπιν των ανωτέρω, ενημερώνουμε ότι το νερό στην κοινότητα Νέας Κίου θεωρείται ακατάλληλο για πόση σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά για πλύσιμο, μαγείρεμα και όλες τις οικιακές χρήσεις. Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. με συνεχείς ελέγχους και αναλύσεις θα ενημερώσει τους δημότες όπως και τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιαδήποτε αλλαγή. Παρακαλούμε για την μη άσκοπη χρήση νερού.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συναγερμός στο Ναύπλιο: Πυρκαγιά δίπλα σε σχολείο στην Άρια – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2026 στην περιοχή της Άριας Ναυπλίου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο μέσα στον οικιστικό ιστό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αργολίδας

Στο Δημαρχείο Ναυπλίου υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός, τον Πρόεδρο και τα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Αργολίδας της Επαγγελματικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »