
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 12:30 κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Λόγω των ισχυρών ανέμων και του ανάγλυφου της περιοχής, έλαβε γρήγορα διαστάσεις, γεγονός που ανάγκασε την Πυροσβεστική να προχωρήσει σε άμεση ενίσχυση των δυνάμεών της.
Αυτή την ώρα στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, επιχειρώντας να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν ενεργά υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι για σήμερα, η περιοχή της Αργολίδας βρισκόταν στον χάρτη επικινδύνου της Πολιτικής Προστασίας με βαθμό 3 (υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς).
Με εντολή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς. Οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες, με την προσοχή να στρέφεται στη δημιουργία αναχωμάτων για την προστασία τυχόν διάσπαρτων οικημάτων.





