Το πολιτιστικό «μπλακ-άουτ» στο Ναύπλιο εκθέτει το Χρ. Γκούμα-Παρέμβαση Χατζόπουλου

Με τη θερινή σεζόν να βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, ο Δήμος Ναυπλιέων παρουσιάζει εικόνα απόλυτης οργανωτικής παράλυσης στον τομέα του πολιτισμού. Την ώρα που ο γειτονικός Δήμος Άργους-Μυκηνών μερίμνησε εγκαίρως για ολόκληρο τον δήμο του ανακοινώνοντας ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στο Ναύπλιο επικρατεί σιγή ιχθύος. Ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού, Χρήστος Γκούμας, εκτίθεται ανεπανόρθωτα για την εμφανή ανεπάρκειά του, καθώς την ίδια στιγμή δεν έχει παρουσιάσει απολύτως τίποτα ούτε καν για το κέντρο του Ναυπλίου.

Η αδράνεια του κ. Γκούμα αφήνει το Ναύπλιο στον «αυτόματο πιλότο», αποδεικνύοντας ότι η διαχείριση των μεγάλων πολιτιστικών θεσμών απαιτεί σχέδιο και επαγγελματισμό, στοιχεία που απ΄ ό,τι φαίνεται προς το παρόν αγνοούνται.

Αυτή την παρατεταμένη αδράνεια και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού ξεγύμνωσε με ανάρτησή του ο πρώην αντιδήμαρχος της δημοτικής παράταξης «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα», Γιώργος Χατζόπουλος, στην οποία αναφέρει:

«Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ανακοίνωσε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026».

Στον Δήμο Ναυπλιέων, ενώ βρισκόμαστε στις 20 Ιουνίου, δεν έχουμε ακόμη καμία ενημέρωση. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το Φεστιβάλ Ναυπλίου, τι προβλέπεται για το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, ούτε αν προγραμματίζονται εκδηλώσεις και δρώμενα στην πόλη και τα χωριά μας.

Η ύπαρξη ενός προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί σημαντικό εργαλείο που βοηθά τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους δημότες, να γνωρίζουν έγκαιρα τι σχεδιάζεται, να συμμετέχουν και να οργανώνουν τον χρόνο τους.

Είναι σεβασμός προς τους φορείς που προετοιμάζουν τις εκδηλώσεις.

Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για καθυστέρηση οργάνωσης ή έλλειψη προγραμματισμού.

Όποια κι αν είναι η αιτία, αυτή η σιωπή δεν βοηθάει κανέναν.
Ελπίζω σύντομα, ο Δήμος Ναυπλιέων, να παρουσιάσει, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »