Με μεγάλη επιτυχία η «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» στην Νέα Κίο

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου, η «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή», στο πλαίσιο της εθνικής δράσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας, με κεντρικό μήνυμα «Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα».
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δράσεις.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που περιλάμβανε αθλητικά παιχνίδια, όπως μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, ποδηλατοδρομίες, τοίχο αναρρίχησης και πίστα εμποδίων, καθώς και δημιουργικές δράσεις όπως χορό και σκιτσογραφία.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε το διαδραστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Λευτέρη Ελευθερίου και του Ζήση Ρούμπου, ενώ ο σεφ Γιώργος Τσούλης και η διαιτολόγος – διατροφολόγος Φανή Πρεβέντη παρουσίασαν ένα ζωντανό cooking workshop, προτείνοντας υγιεινές και γευστικές επιλογές, με ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους μαθητές, ενώ παρευρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και η Συμπαραστάτρια του Δημότη του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος τόνισε:
«Η υγεία των παιδιών μας είναι προτεραιότητα για όλους μας. Μέσα από τέτοιες δράσεις δίνουμε στα παιδιά τα σωστά εφόδια για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συνδυάζοντας τη σωστή διατροφή με την άσκηση.
Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και το μέλλον της νέας γενιάς».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, η οποία εορτάζεται σε όλον τον κόσμο στις 12 Μαΐου, αναγνωρίζοντας την ανυπολόγιστη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μετά το δημοσίευμα έτρεχαν με τα χορτοκοπτικά – Όταν ο Τοπικός Τύπος κινητοποιεί τη Δημοτική Αρχή

Ένα δημοσίευμα της ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου 2026, ανάγκασε την υπηρεσία Καθαριότητας σε άμεση κινητοποίηση για τα αυτονόητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τάσος Χρόνης: “Προτεραιότητά μας οι σύγχρονες σχολικές στέγες” – Ξεκινούν οι εργασίες στο Λυγουριό

Τη σταθερή δέσμευση της δημοτικής αρχής για ασφαλείς και σύγχρονες σχολικές μονάδες υπογράμμισε ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, με αφορμή την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σ.Ε.Τ.Α.Αργολίδας: Πανηγυρική αθώωση των υπαλλήλων καθαριότητος του Δήμου Άργους – Μυκηνών στο Εφετείο

«Εκδικάστηκε σήμερα (12/5) ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, η υπόθεση πυρκαγιάς σε κάδο απορριμμάτων, κατόπιν φερόμενου εμπρησμού από δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »