Ναύπλιο: Όταν ακυρώνεις την παρέλαση και φιμώνεις τη φωνή-Της Έλενας Λεζέ

Χωρίς καρναβαλική παρέλαση φέτος κάτι που ήταν, ας είμαστε ειλικρινείς, αναμενόμενο. Όχι γιατί δεν υπήρχαν εναλλακτικές, αλλά γιατί υπήρχε έλλειψη πολιτικής βούλησης. Εκεί όμως που η απογοήτευση μετατρέπεται σε αγανάκτηση, είναι στην επιλογή του Δήμου Ναυπλιέων να κλείνει τα σχόλια στις επίσημες αναρτήσεις του.
Διότι άλλο η ακύρωση μιας εκδήλωσης και άλλο η ακύρωση του διαλόγου.

Όταν μια δημοτική αρχή επιλέγει να μιλά μονόπλευρα, χωρίς να δέχεται ερωτήσεις, κριτική ή έστω την εκτόνωση της δυσαρέσκειας των πολιτών, τότε δεν πρόκειται απλώς για διαχείριση επικοινωνίας. Πρόκειται για συνειδητή φίμωση. Για έναν ψηφιακό «μονόλογο εξουσίας» που θυμίζει περισσότερο ανακοινώσεις άλλων εποχών παρά σύγχρονη αυτοδιοίκηση.

Οι πολίτες δεν ζητούν θαύματα. Το κλείσιμο των σχολίων δεν προστατεύει τον διάλογο από την τοξικότητα, προστατεύει τη διοίκηση από την κριτική. Και αυτό λέει πολλά.

Γιατί αν οι αποφάσεις σου είναι πράγματι σωστές, αν έχουν ληφθεί με διαφάνεια και υπευθυνότητα, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς από μερικά σχόλια στο Facebook. Εκτός αν το πρόβλημα δεν είναι τα σχόλια, αλλά αυτά που αποκαλύπτουν.

Τελικά, δεν είναι μόνο η καρναβαλική παρέλαση που απουσιάζει. Είναι και η διάθεση να ακουστεί η κοινωνία. Και αυτό είναι πολύ πιο σοβαρό.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Με κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Παϊσίου στην Ευαγγελίστρια (βίντεο)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπενθυμίζει την αυστηρή τήρηση των αποφάσεων απαγόρευσης κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές

Με αφορμή την αυξημένη επισκεψιμότητα που αναμένεται κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπενθυμίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δράση του “ΜέΡΑ25 Ενωτική Αριστερά” για το Θοδωρή σε Ναύπλιο και Άργος

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2026 βρεθήκαμε στο Άργος, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο εικοσάχρονος Θοδωρής, καθώς και στο Ναύπλιο, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις με πανό και μοίρασμα κειμένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Δέκα ημέρες σιωπής μετά το “τελεσίγραφο” Φραγκιουδάκη για τον Σωκράτη Δωρή (βίντεο)

Η πολιτική αξιοπρέπεια και η λογική των πολιτών του Δήμου Ναυπλιέων τις τελευταίες μέρες έχουν δεχτεί ακόμα ένα βάναυσο πλήγμα. Η επίσημη επιστροφή του Σωκράτη Δωρή στην αγκαλιά της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »