Νέο φιάσκο Ορφανού: Ακυρώθηκε η απόφαση για τα δημοτικά τέλη-Δηλώσεις Κωστούρου

Δικαίωση για την αντιπολίτευση αποτέλεσε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για τα ανταποδοτικά τέλη και επιβεβαιώνει όλους όσοι πιστεύουν ότι ο Δημήτρης Ορφανός αδυνατεί να διαχειριστεί έστω και τα στοιχειώδη.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Αποκεντρωμένης, ο Δημήτρης Κωστούρος με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει ξανά την πρότασή του προς ψήφιση για μειωμένα ανταποδοτικά τέλη.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Κωστούρου έχει ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή απέτυχε!
Ο κύριος Ορφανός εκτέθηκε!
Η πρακτική των «ίσων αποστάσεων» κατέρρευσε!

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση για τα ανταποδοτικά τέλη αφού έκρινε το προφανές επί της διαδικασίας, ότι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε ξεχωριστά … δύο ανταγωνιστικές προτάσεις.

Κι έτσι, γι’ άλλη μια φορά, αποκαλύπτεται η έλλειψη θεσμικής ευθύνης του νυν Δημάρχου και της ομάδας που τον περιβάλλει. Οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της πόλης μας «δεν μπορούν».

Και τώρα τι γίνεται θα αναρωτηθούν κάποιοι…

Επί της ουσίας, τώρα ανοίγει ο δρόμος, ν’ ανατραπεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πολιτική Ορφανού που κράτησε απαράλλαχτα τα ανταποδοτικά τέλη που έναν χρόνο πριν είχε αναιτιολόγητα αυξήσει κατά 55%!

Από την πρώτη στιγμή ως παράταξη και σε συνεργασία με με άλλες παρατάξεις και με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους καταθέσαμε ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη.
Με αρχή, μέση και τέλος.
Και μ’ έναν στόχο: Την ελάφρυνση των δημοτών.

Η «σχεδόν» Διοίκηση Ορφανού «κώφευσε», κρυπτόμενη πίσω από θεσμικές προφάσεις. Και είδαμε πώς εκτίμησε η Αποκεντρωμένη τη θεσμική… επάρκειά της.
Κάποιοι άλλοι δεν ανέλαβαν την ευθύνη να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Τώρα όμως, είναι η ώρα της ευθύνης. Προσωπικά ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και θα υποβάλω και πάλι την πρότασή μας, για μείωση 5% των ανταποδοτικών τελών.

Ξεκινήσαμε και βήμα βήμα θα φέρουμε, όλοι μαζί, απέναντι σε όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν, το Ναύπλιο και πάλι εκεί που του αξίζει.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »