Η απάντηση των Γονέων του 3ου Δημοτικού στον Δήμο Ναυπλιέων για την πλημμύρα στο σχολείο

Την πραγματική κατάσταση για το πλημμυρισμένο σχολείο ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή που προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και να παρουσιάσει πως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή αλλά προέκυψε μεγαλύτερη βλάβη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων:

Αξιότιμοι/ες,
Με το παρόν επιθυμούμε να αποσαφηνίσουμε και να καταγράψουμε υπεύθυνα τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν το πρόσφατο σοβαρό συμβάν στο πέτρινο σχολικό κτήριο.

Το κτήριο πλημμύρισε στο σύνολό του και όχι μόνο στο ισόγειο, γεγονός που καταδεικνύει ότι το περιστατικό δεν ήταν ήπιο.

Η εκκένωση της σχολικής μονάδας δεν πραγματοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους, αλλά επειδή η πρόσβαση κατέστη αδύνατη λόγω του μεγάλου όγκου του νερού.

Η βλάβη ήταν κοινή σε όλο το κτήριο. Ωστόσο, η αντιμετώπισή της περιορίστηκε στο κλείσιμο των βανών των σωμάτων καλοριφέρ, χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος ή συνολική αποκατάσταση.

Τα νερά απομακρύνθηκαν από τις καθαρίστριες του σχολείου, με τη συνδρομή δύο επιπλέον καθαριστριών που κάλεσε ο Δήμος, καθώς και με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και μελών του Συλλόγου Γονέων.

Επισημαίνουμε ότι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου και όχι από τον Δήμο, γεγονός που επίσης χρήζει διευκρίνισης.

Όταν επί σειρά ετών οι σχολικές μονάδες λειτουργούν υπό καθεστώς υποχρηματοδότησης και διαρκούς υποβάθμισης, τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται ως «ατυχίες».
Είναι συνέπειες.

Η έλλειψη συστηματικής συντήρησης, οι περιορισμένοι πόροι και οι διαρκείς πρόχειρες παρεμβάσεις οδηγούν αναπόφευκτα σε φθορές, οι οποίες κάποια στιγμή εκδηλώνονται με κόστος — υλικό και, κυρίως, σε επίπεδο ασφάλειας.

Η άμεση αποκατάσταση αποτελεί το αυτονόητο.
Η πραγματική ευθύνη, όμως, είναι τα σχολεία να μη φτάνουν σε αυτό το σημείο.
Η παιδεία δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

Πώς διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης τμημάτων οροφών ή σοβάδων, με πιθανές συνέπειες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών;
Δεν πρόκειται για θεωρητικό προβληματισμό ούτε για υπερβολή.
Πρόκειται για πραγματικό κίνδυνο που οφείλει να αξιολογηθεί άμεσα και υπεύθυνα από αρμόδιους τεχνικούς, καθώς ήδη έχουν εμφανιστεί ρωγμές στην οροφή .

Ως Σύλλογος Γονέων ζητούμε υπεύθυνα και εγγράφως να μας απαντηθεί:
• αν το περιστατικό χαρακτηρίζεται έκτακτο ή όχι,
• αν ήταν αιφνίδιο ή προβλέψιμο, δεδομένης της μακροχρόνιας έλλειψης συντήρησης.

Κατόπιν των ανωτέρω, απαιτούμε ως Σύλλογος Γονέων:
1)την άμεση και πλήρη αποκατάσταση ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης,
2)τον ενδελεχή, τεκμηριωμένο και συνολικό έλεγχο του κτηρίου.

Αναμένουμε άμεση, σαφή και υπεύθυνη απάντηση.
Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του δήμου μας για συμπόρευση, καθώς τα προβλήματα μας είναι κοινά.

Με εκτίμηση,
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι»

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό συγκριτικά με προηγούμενα, καθώς έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου. Και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »