PeloponneseWineFestivalAthens 2026-Τα κρασιά της Πελοποννήσου στην Αίγλη Ζαππείου

Το PeloponneseWineFestival, ο καθιερωμένος πλέον ετήσιος θεσμός για την αθηναϊκή οινική κοινότητα, επιστρέφει την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 στην Αίγλη Ζαππείου, από τις 13:00 έως τις 21:00. Οι «προβολείς» στρέφονται στους δυναμικούς παραγωγούς της Πελοποννήσου, στις ιστορικές ζώνες της και στα κρασιά που εκφράζουν τον μεγαλύτερο και πιο εμβληματικό αμπελώνα της Ελλάδας.
Σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει 55 οινοποιεία, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά την ποικιλομορφία, τη σύγχρονη οινοποιητική ταυτότητα και την αστείρευτη δυναμική της Πελοποννήσου.
Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν κρασιά από τις χαρακτηριστικές ποικιλίες της περιοχής — Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Κυδωνίτσα — σε εκδοχές που συνδυάζουν βαθιά παράδοση και σύγχρονη δημιουργικότητα. Η νέα γενιά παραγωγών δίνει ισχυρό παρών, φέρνοντας φρέσκια αισθητική, νέες ιδέες και ολοκαίνουργιες οινοποιητικές προσεγγίσεις. Ανάμεσα στους εκθέτες, ξεχωρίζουν και οινοποιεία που συστήνονται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, προσφέροντας μια άμεση, “in realtime” αποτύπωση του σήμερα του πελοποννησιακού κρασιού.
ΠαράλληληΔράση – Unfolding the Value: A Selection Under 12€
Η φετινή θεματική ενότητα εστιάζει σε μια επιμελημένη επιλογή κρασιών με λιανική τιμή έως 12€, αναδεικνύοντας τη δυναμική της Πελοποννήσου και στο πιο προσιτό κομμάτι της αγοράς. Πρόκειται για ετικέτες με εξαιρετική σχέση ποιότητας–τιμής, που δεν υπολείπονται σε χαρακτήρα, ισορροπία ή έκφραση terroir. Μια δράση που φωτίζει την ανεπιτήδευτη, καθημερινή και απολαυστική πλευρά των πελοποννησιακών κρασιών.
Μια διοργάνωση που συνδυάζει το γνώριμο με το αναπάντεχο και προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη, επίκαιρη εικόνα της οινικής Πελοποννήσου, σήμερα.
Λεπτομέρειες:
• Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα
• 19 Ιανουαρίου 2026
• 13:00 – 21:00
Λεπτομέρειες Εισιτηρίων:

• Earlybird: 12€ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.
• Από τις 17 Ιανουαρίου και στην είσοδο: 15€.
• Φοιτητικό: 12€
Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και την είσοδο στην παράλληλη εκδήλωση*.
• *Μέχρι εξαντλήσεως των κρασιών

Εισιτήρια: https://www.more.com/gr-el/tickets/happenings/festival/peloponnese-wine-festival-athens-2026/

Χορηγοί:
Χρυσός Χορηγός: CorkHellas
Ασημένιος Χορηγός: AlpaGlass, Tryx

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Στο Δημαρχείο Άργους ο Θοδωρής Παπαλουκάς – Συνάντηση με τον Γιάννη Μαλτέζο

Τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Θοδωρή Παπαλουκά υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Άργους ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Σωτήρη Δαμάλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διάλεξη της Μαρίας Δ. Ευθυμίου «Η Ναυτιλία, ένας άθλος του ανθρώπου – και του Έλληνα» στο Ναύπλιο

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης 2026 για τους τελειόφοιτους του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου (βίντεο)

Χαμόγελα, αγκαλιές, αλλά και δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου στην καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, καθηγητές, γονείς και επίσημοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »