Τα 21 κλεμμένα αυτοκίνητα στους αρχαιολογικούς χώρους δείχνουν και “άγνωστους συνεργάτες”

Στα ίχνη των συνενόχων των δύο κλεπτών βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες μας η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας μετα από εκτεταμένες έρευνες που έχουν σχέση με την με την εξιχνίαση της υπόθεσης των 24 κλοπών στους αρχαιολογικούς χώρους Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Πέμπτη το τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου σημείωσε μία σημαντική επιτυχία που βγήκε στην δημοσιότητα με το ακόλουθο δελτίο τύπου 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) άτομα, 30χρονος αλλοδαπός και 63χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα, οι οποίοι, την Πέμπτη (25.10.2020) το μεσημέρι, στις Μυκήνες Αργολίδας, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών και στη συνέχεια συνελήφθησαν.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για σύσταση συμμορίας καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 27.9.2020 έως και την Πέμπτη (25.10.2020), είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οχήματα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου, διέπραξαν συνολικά τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών και είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά., μέρος των όποιων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανεμογεννήτριες ή μόλυνση από αμίαντο σε Ναύπλιο, Παραλιακή και Ζάβιτσα; – Του Τόλη Κοΐνη

Υποτίθεται ότι καταστρέψαμε τα βουνά μας για να βάλουμε τις απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες. Υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από το ΕΚΑΒ Αργολίδας: «Αδιανόητο να δεχόμαστε βία την ώρα που σώζουμε ζωές»

«Η σημερινή αναβολή της διαδικασίας για δικονομικούς λόγους δεν αλλάζει την ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρίσκονται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »