Δήμος Άργους – Μυκηνών: Σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ)

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025, πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα την πορεία υλοποίησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ).

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γραφείου Δοξιάδη, ανάδοχου του έργου, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος συντόνισε τη συζήτηση, τονίζοντας πως η ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου.

«Το ΤΠΣ δεν είναι απλώς ένα τεχνικό εργαλείο, είναι ο οδικός χάρτης που θα καθορίσει το πώς θα αναπτυχθεί ο Δήμος μας τα επόμενα χρόνια.
Θέλουμε έναν Δήμο που θα αναπτύσσεται οργανωμένα, θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και θα σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του», ανέφερε ο κ. Μαλτέζος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πρόοδο της μελέτης, μεταξύ των οποίων:
-ο χαρακτηρισμός των προϋφιστάμενων του 1923 οικισμών,
-η πρόβλεψη για δημιουργία ζώνης επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα αδειοδότησης επαγγελματιών και βιοτεχνών,
-η επέκταση του σχεδίου πόλεως,
-η πολεοδόμηση των περιοχών Τημενίου και Αλμυρού,
-η επέκταση του οικισμού Κιβερίου,
-ο χαρακτηρισμός της παράκτιας περιοχής του Δήμου ως ζώνης τουριστικής ανάπτυξης,
– η πολεοδόμηση της Βιομηχανικής Περιοχής, καθώς και
-το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του σχεδίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα σύνδεσης της πόλης του Άργους με το εθνικό οδικό δίκτυο, μέσα από την υλοποίηση της συνδετήριας οδού μεταξύ του κόμβου Φιχτίων και της πόλης, με προδιαγραφές σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον ανάδοχο και τις υπηρεσίες να επιταχύνουν τις διαδικασίες, επισημαίνοντας πως «ο Δήμος Άργους – Μυκηνών χρειάζεται επιτέλους ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ρεαλιστικό πολεοδομικό πλαίσιο, που θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα και θα ανοίξει τον δρόμο για βιώσιμη ανάπτυξη».

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με συνέπεια την προσπάθεια για να αποκτήσει ο Δήμος σαφείς κανόνες δόμησης, επιχειρηματικής δραστηριότητας και τουριστικής ανάπτυξης, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι προχωράμε με σχέδιο και όραμα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που μεγάλωσα», από το θεατρικό εργαστήρι “ΑΓΙΟΥΤΟ”, αύριο στην Νέα Κίο

Μετά τη θερμή υποδοχή και τον έντονο απόηχο του περασμένου μήνα, η παράσταση που έγινε θέμα συζήτησης στην πόλη επιστρέφει! Το θεατρικό εργαστήρι “ΑΓΙΟΥΤΟ” ανεβαίνει ξανά στη σκηνή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σημαντική διάκριση για το Ελληνικό Ωδείο Άργους: Γ’ Βραβείο για την Ελευθερία Αγριόγιαννη στον διαγωνισμό “Classic Music Box”

Η διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου Άργους – Μεταξία Γκότση και το σύνολο των καθηγητών συγχαίρουμε την σπουδάστρια στο τμήμα πιάνου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Σταματίνας Παραρά στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών

«Το μολύβι της… Φαντασίας» της Σταματίνας Παραρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Κούρος”, παρουσιάστηκε το Σάββατο στη Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών: Κάλεσμα στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Ναύπλιο

140 χρόνια από το Σικάγο του 1886 και τους αγώνες για το 8ωρο ως την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »