Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και Υπεύθυνος για την Π.Ε. Αργολίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, συμμετείχε χθες, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025, στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, η οποία έλαβε χώρα στην Τρίπολη, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Βασίλειου Σπανάκη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχού, του Αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Γρηγόριο Κωνσταντέλλου, του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Σμυρνιώτη, καθώς και πολλών Δημάρχων και Αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε ενόψει του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί 6 – 8 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη Συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, παρουσίασε αναλυτικά τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περισσότερους πόρους, αρμοδιότητες και ανθρώπινο δυναμικό.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, με κύριο αυτό της υποστελέχωσης των ΟΤΑ και των ελλείψεων προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Πρότεινε την άμεση θεσμοθέτηση απευθείας συνεργασίας των Δήμων με το ΑΣΕΠ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεων, καθώς και την πριμοδότηση του κριτηρίου της εντοπιότητας στις νέες θέσεις εργασίας, ώστε να ενισχυθεί η τοπική απασχόληση.

Αναφέρθηκε επίσης, στο διαχρονικό πρόβλημα της γραφειοκρατίας, το οποίο καθυστερεί σημαντικά έργα, όπως το έργο της αγροτικής οδοποιίας, ύψους 3,2 εκατ. ευρώ του Δήμου Ερμιονίδας, που μετά από 4,5 χρόνια παραμένει στο στάδιο της εκτέλεσης.

Παράλληλα έθεσε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των Δήμων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, τονίζοντας πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως η θεομηνία “DANIEL”, προκαλούν συνεχείς φθορές και ζημιές, καθιστώντας αναγκαία την αύξηση των σχετικών πιστώσεων.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πλησιέστερο θεσμό στον πολίτη και χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε χρηματοδοτικούς πόρους, ώστε να επιτελεί αποτελεσματικά το έργο της.

Η φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να ακούγεται δυνατά. Με ισχυρούς και στελεχωμένους Δήμους, μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες, τις Υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Γραφείο Δημάρχου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Πότε και πού θα γίνει η κλήρωση για Πρωταθλήματα και Κύπελλο της νέας σεζόν

Σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής περιόδου μπαίνει επίσημα το τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας ανακοίνωσε την ημερομηνία για την κλήρωση των διοργανώσεών της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι»

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό συγκριτικά με προηγούμενα, καθώς έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου. Και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »