Ο Δήμος Ερμιονίδας ιδρύει Κοινωνικό Παντοπωλείο

Στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου προχωρά ο Δήμος Ερμιονίδας που υπέβαλε πρόταση στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027» ενισχύοντας το κοινωνικό του έργο.

Στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, αναφέρονται τα εξής:

Ο Δήμος Ερμιονίδας προχωρά σε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα ενίσχυσης του κοινωνικού του έργου, υποβάλλοντας επίσημα πρόταση στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021–2027» (ΕΚΤ+) για την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό 165.230,00 ευρώ και διάρκεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2029 (MIS 6038762), στοχεύει στη στήριξη ευάλωτων πολιτών μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δικαιούχους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργεί σε πλήρως προσβάσιμο χώρο, εντός της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου και θα πραγματοποιεί τακτικές μηνιαίες διανομές τροφίμων, ειδών υγιεινής και ρουχισμού, ώστε να ωφελούνται πολλοί συμπολίτες μας.

Η νέα κοινωνική δομή προβλέπει τρεις θέσεις προσωπικού:

  • Κοινωνικό Λειτουργό
  • Υπάλληλο Διοικητικής Υποστήριξης
  • Υπάλληλο Αποθήκης/Διανομής

Οι δαπάνες καλύπτουν το κόστος προσωπικού, τα λειτουργικά έξοδα, τις προμήθειες αγαθών και τα αναλώσιμα, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της δομής.

Παράλληλα, ο Δήμος Ερμιονίδας θα επιδιώξει συνεργασίες με συλλόγους, επιχειρήσεις και πολίτες, με σκοπό την ενίσχυση του αποθέματος και τη βιωσιμότητα της δράσης.

Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, θα ανακοινωθούν τα κριτήρια και η διαδικασία ένταξης στο μητρώο δικαιούχων, ενώ οι δημότες θα ενημερωθούν αναλυτικά μέσω νεότερης ανακοίνωσης του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, δήλωσε σχετικά:
«Η δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες.        Ο Δήμος Ερμιονίδας αποδεικνύει έμπρακτα ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η φροντίδα για τον άνθρωπο βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
Με στοχευμένες παρεμβάσεις και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, χτίζουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρόνοιας που δεν αφήνει κανέναν μόνο του.                                                        
Θέλουμε ο Δήμος μας να είναι το σημείο, όπου οι δημότες μας μπορούν να απευθυνθούν για να λάβουν βοήθεια!».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Σταματίνας Παραρά στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών

«Το μολύβι της… Φαντασίας» της Σταματίνας Παραρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Κούρος”, παρουσιάστηκε το Σάββατο στη Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σιδέρης: «Είχε αποφασιστεί την απονομή στον ΟΦΗ να κάνει ο Τζώρτζογλου – Δικαιώθηκαν ΕΠΟ και ΚΕΔ για τους Έλληνες διαιτητές

Για την απόφαση να παραδώσει τα μετάλλια στους παίκτες του ΟΦΗ ο Τζώρτζογλου μίλησε ο Βασίλης Σιδέρης, αποκαλύπτοντας πως είχε παρθεί από πριν, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »