Γιάννης Μαργέτας: Θεωρία Επισκόπου και καρδιά μυλωνά!!!

Πώς αλλιώς μπορεί να ονομάσει κανείς τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου στο Κρανίδι όπως ασβεστώματα, γιγαντιαία φωτογραφία μπροστά από γκρεμισμένο σπίτι, κ.ο.κ.

Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά έγιναν για λόγους καθαριότητας και αισθητικής ενόψει της εορτής του Προδρόμου. Σε μια πόλη όμως που στενάζει κάτω από ένα σχέδιο πόλης που είναι ανασχετικό στην ανάπτυξή της και το οποίο είναι η βασική αιτία για τα κτίρια που εγκαταλείπονται και γκρεμίζουν, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα η πρόσκαιρη ωραιοποίησή τους από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας, αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την πόλη του Κρανιδίου, θα ελάμβανε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ομαλοποίηση των πολεοδομικών του θεμάτων.

Θα ενημέρωνε τους πολίτες επίσημα τι ισχύει και τι όχι από το σχέδιο Μαρασλή. Τι ακριβώς ισχύει σήμερα με τα κτίρια που ρυμοτομούνται.

Τι συμβαίνει με τους κοινόχρηστους χώρους.
Τι γίνεται με τις αιτήσεις πολιτών που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα. Σε αυτά πρέπει να δώσει λύσεις η Δημοτική Αρχή, γιατί όσο και να ασβεστώσει ένα κτίριο που ο ίδιος ο Δήμος Ερμιονίδας το έχει συμπεριλάβει στη λίστα των κατεδαφιστέων, θα έλθει η στιγμή που θα κατεδαφιστεί.

Επιπλέον όσοι γειτνιάζουν με ετοιμόρροπα κτίρια θα συνεχίσουν να ζουν με την αγωνία της κάθε μπόρας.

Κρανίδι 2 Σεπτεμβρίου 2025
Γιάννης Μαργέτας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Άργος: Αιφνιδιασμός Μαλτέζου με δημόσια στήριξη στους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

“Η απόφαση για την προφυλάκιση των δύο αστυνομικών μας γεμίζει προβληματισμό”, δήλωσε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού

Έφυγε από τη ζωή η Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό που την αγάπησε μέσα από τη σπουδαία πορεία της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βόμβα μεγατόνων στο Άργος: Παραίτηση της Αντιδημάρχου Αν. Αργυροπούλου μετά τις δηλώσεις Μαλτέζου για τη φονική καταδίωξη

Κεραυνός εν αιθρία στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου Άργους-Μυκηνών, καθώς η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Αναστασία (Σάσα) Αργυροπούλου, υπέβαλε την παραίτησή της. Η κίνηση αυτή αποτελεί μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »