Το πρόγραμμα «Υγεία και Πρόληψη» του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου Άργους «Η Αγία Αικατερίνη» συνεχίζεται δυναμικά χωρίς τη συνεργασία της Μητρόπολης Αργολίδας, αλλά με τη στήριξη τοπικών συλλόγων και ομάδων πολιτών που αγκαλιάζουν έμπρακτα τις δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας.
Ο Όμιλος συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του προγράμματος, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και δημόσιας υγείας.
Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η δράση του προγράμματος υλοποιήθηκε με επιτυχία στις κοινότητες Κουρτακίου και Ελληνικού του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, γενική ιατρός κα Βαλεντίνα Ρούσου, ενημέρωσε τους κατοίκους για τον σακχαρώδη διαβήτη.
Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα του Φιλανθρωπικού Ομίλου και συμμετείχαν ενεργά στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από την πρόληψη. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν υπεύθυνα για την κατάσταση της υγείας τους.
Το πρόγραμμα του Φιλανθρωπικού Ομίλου Άργους «Η Αγία Αικατερίνη» συνεχίζεται και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Άργους-Μυκηνών, με αμείωτο ενδιαφέρον και στόχο την ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο.
Με εκτίμηση,
Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος
Πρόεδρος του Χριστιανικού Φιλανθρωπικού Ομίλου Άργους
«Η Αγία Αικατερίνη»

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός
Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή




