Όταν ο Δήμος δεν διοικείται, αλλά απλώς “υπάρχει”

Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Ό,τι και να σχολιάσει κανείς για τη σημερινή δημοτική αρχή μοιάζει λίγο όχι γιατί υπερβάλλουμε, αλλά γιατί η ίδια η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε προσδοκία… προς το χειρότερο.

Προσπάθησα πολλές φορές να είμαι δίκαιη. Να βρω τα θετικά. Να μην εστιάζω μόνο στα αρνητικά, να δώσω χρόνο, να κατανοήσω δυσκολίες. Ίσως έπρεπε να δείξω περισσότερη υπομονή. Ίσως και όχι.

Η καθημερινότητα υποβαθμισμένη. Οι υποδομές στάσιμες ή και σε χειρότερη κατάσταση.Η διαφάνεια ζητούμενο. Κανένας σχεδιασμός, καμία συνοχή, κανένα όραμα. Η καθημερινότητα χειρότερη. Οι δρόμοι αφημένοι, τα έργα είτε ημιτελή είτε εξαφανισμένα από τον δημόσιο λόγο. Οι κάτοικοι εγκαταλελειμμένοι να αντιμετωπίζουν μόνοι τους ακόμα και τα στοιχειώδη: καθαριότητα, ασφάλεια.Μόνο ευκαιριακές παρεμβάσεις, επικοινωνιακές “φούσκες” και παθητική διαχείριση.

Δεν περιμένω θαύματα. Περιμένω όμως το ελάχιστο: ευθύνη, ενδιαφέρον, σοβαρότητα. Δεν τα είδα.

Αν υπάρχει κάποιο θετικό, δεν το αγνοώ. Απλώς δεν είναι αρκετό για να ισορροπήσει την πλήρη αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουμε καθημερινά.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι άλλο: αυτή η κατάσταση τείνει να γίνει κανονικότητα.

Η δημοτική αρχή θα κριθεί και πρέπει να κριθεί όχι μόνο για όσα δεν έκανε, αλλά κυρίως για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την αδράνεια σαν πολιτική στάση. Γιατί το να μην κάνεις τίποτα, είναι και αυτό επιλογή. Και ενίοτε, η χειρότερη.

Έλενα Λεζέ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ιστορικά εγκαίνια με σημαντικές ανακοινώσεις Μενδώνη στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια αναμονής, η αρχαιότερη συνεχώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης απέκτησε ξανά τη δική της «κιβωτό του χρόνου». Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αντικαταστάθηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών προχώρησε στην αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους, ο οποίος δεν λειτουργούσε εδώ και 17 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ας μιλήσουμε για νερό ύδρευσης, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις στο Ναύπλιο-Του Τόλη Κοΐνη

Πολλοί φίλοι με κατηγορούν ότι έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου στην υπό κατασκευή Μαρίνα Ναυπλίου, την τύχη της Καραθώνας και της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ιατρού και Αντιδημάρχου Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασίας Αργυροπούλου, κατά τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »