Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελ/σου από τη χθεσινή συνεδρίαση

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, συζήτησε την κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου δράσης της Περιφέρειας για το 2021.
Ακόμα, στη χθεσινήσυνεδρίαση ενέκρινε τον ανάδοχο για το προϋπολογισμού 900.000 ευρώ έργο συντήρησης τμημάτων της εθνικής οδού 10 (Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, β΄ φάση) εντός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας.
Ενέκρινε, επίσης, το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού ως προς την ανάδειξη αναδόχου για το έργο καθαρισμού των ποταμών Παμίσου και Αρι, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Εγκρίθηκε ακόμα και το 2ο πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού αναφορικά με τον ανάδοχο του έργου βελτίωσης και συντήρησης της 82ης εθνικής οδού, στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος – Πύλος, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.
Εξ άλλου, η Επιτροπή συμφώνησε στην δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργου συντήρησης και σήμανσης της 1ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας, στο τμήμα από τον κόμβο της Ναυαρίνου με την Λακωνικής μέχρι την γέφυρα της Κοσκάραγας.
Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, συναίνεσε στην δημοπράτηση του προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργου συντήρησης της ε.ο. 66 Νεμέα – Ψάρι- Σκοτεινή, στο τμήμα της εντός των ορίων της Π.Ε. Κορινθίας.
Ενέκρινε επίσης την 4η τροποποίηση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου στο ΠΔΕ έργου συντήρησης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Κορινθίας.
Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης, την τροποποίηση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020.
Τέλος, εκτός ημερήσιας διάταξης, η Επιτροπή ενέκρινε τα πρακτικά των διαγωνισμών, αφ’ ενός για το δίκτυο ύδρευσης στο Βαλτεσινίκο έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και αφ’ ετέρου για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης τμημάτων της 19ης επαρχιακής οδού Αργολίδας.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει σήμερα το νέο Μουσείο Άργους – Πρόσκληση από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026 στις 19:30, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους από την Υπουργό Πολιτισμού,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Μια μαγική βραδιά παράδοσης στην Ακροναυπλία με τον Χρίστο Τσιαμούλη

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, στις 20:30, στο Θεατράκι της Ακροναυπλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενεργοποιεί πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων

Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση έργων προστασίας από κατολισθήσεις ενεργοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »