Κάλεσμα από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Ναύπλιο και Άργος

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

ΑΠΕΡΓΙΑ
Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2025
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!
Δεν ξεχνάμε – δε συγχωρούμε!

Η συγκλονιστική συμμετοχή του λαού μας στις συγκεντρώσεις της 26ης Γενάρη, όπως και στο Ναύπλιο, δείχνει ότι εμείς έχουμε τη δύναμη. Δυο χρόνια και για όσο ακόμα χρειαστεί κάνουμε πράξη την υπόσχεση που δώσαμε στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στους εαυτούς μας, πως δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Για εμάς είναι καθαρό ότι οι 57 συνάνθρωποι μας, στην πλειονότητα τους νέα παιδιά, δολοφονήθηκαν στις 28 Φλεβάρη του 2023 από την εγκληματική πολιτική όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων, οι οποίες υπηρέτησαν και υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή.

Είναι ένοχη η πολιτική των κυβερνήσεων γιατί έχουν το σιδηρόδρομο χωρίς συστήματα ασφάλειας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μη υλοποίηση των απαραίτητων έργων – συμβάσεων.

Έχουν τεράστιες ευθύνες για την υποστελέχωση, με την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Προκλητικά όλα αυτά τα χρόνια επιδοτούν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη HELLENIC TRAIN.

Είναι ένοχη η “Hellenic Train”, την οποία μάλιστα έχουν “πιστοποιήσει” η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, αλλά και ο ΟΣΕ, γιατί νοιάζονται μόνο για τα κέρδη. Γιατί οι εταιρείες μετράνε ως κόστος την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Η “δικαιοσύνη” τους, είναι τα ίδια δικαστήρια που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των σιδηροδρομικών, που προειδοποίησαν ότι θα συμβεί ατύχημα, και είχαν στο επίκεντρο αιτήματα, ακριβώς αυτά τα ζητήματα της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων.

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

Τα νέα Τέμπη είναι ΕΔΩ.

1.Οι δομές της δημόσιας υγείας όπως τα δυο νοσοκομεία του νομού λειτουργούν οριακά, μόνο χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και συνολικά των εργαζομένων σε αυτά, ενώ τα σχολεία και αθλητικές δομές είναι σε κακό χάλι, με σοβάδες να πέφτουν και σωλήνες να «σκάνε», γιατί αυτές οι δαπάνες είναι κόστος.

2. Η εντατικοποίηση που ζούμε μέσα στους χώρους δουλειάς και η καθημερινή πίεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία που την ενδιαφέρει μόνο να βγουν τα νούμερα, χωρίς να δίνει δεκάρα για την υγειά μας και την ασφάλεια μας, μετατρέπει τους χώρους εργασίας σε παγίδες θανάτου, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια αλλά και την ίδια μας την ζωή.

Σε σούπερ μάρκετ, αποθήκες, εμπορικά πολλές φορές οι υπερωρίες είναι χωρίς σταματημό. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι μας προσλαμβάνονται ως 4ωροι, αλλά δουλεύουν 12ωρα, 6 στα 7 ή ακόμα και 7 στα 7, με την Κυριακή και τα ρεπό, να πηγαίνουν περίπατο.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης στον κλάδο. Η άλλη όψη των τεράστιων κερδών που αποκομίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου είναι τα εργατικά ατυχήματα.

Δεν θα δεχθούμε σαν κανονικότητα να πηγαίνουμε στην δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας, να σακατευόμαστε για ένα κομμάτι ψωμί.

Με οργάνωση και αγώνα διεκδικούμε το αυτονόητο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να επιστρέφουμε όρθιοι και υγιείς στις οικογένειές μας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο! Όλοι μια γροθιά, μια φωνή, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι για:

-Να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όλων των υπευθύνων για το έγκλημα στα Τέμπη.
-Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Για σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές, φτηνές, αποκλειστικά δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές.
-Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
-Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
-Να δυναμώσει ο αγώνας για μισθούς και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις ΝΑΤΟικές δαπάνες. Έξω η Ελλάδα από τα σφαγεία των πολέμων!

Το Σωματείο μας συνεχίζει τις περιοδείες και τις παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς για την προετοιμασία και επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη!

28 Φλεβάρη Απεργούμε – Βουλιάζουμε τους δρόμους! Κανένας για δουλειά – Όλοι στην Απεργία!

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2025
ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ-10:30πμ-ΝΑΥΠΛΙΟ
ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ–11:00πμ-ΑΡΓΟΣ

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
e-mail: idypal.argolidas@gmail.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανεμογεννήτριες ή μόλυνση από αμίαντο σε Ναύπλιο, Παραλιακή και Ζάβιτσα; – Του Τόλη Κοΐνη

Υποτίθεται ότι καταστρέψαμε τα βουνά μας για να βάλουμε τις απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες. Υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Βαριές αιχμές Δεδεμπίλη και ιστορική «συγγνώμη»-Πότε θα απαντήσει ο Δήμαρχος για τις προσλήψεις στο Γηροκομείο; (βίντεο)

Σε γνώριμα επικοινωνιακά μονοπάτια επιλέγει να βαδίσει η δημοτική αρχή Ορφανού, επιστρατεύοντας τη θεωρία της «συνωμοσίας των πληκτρολογίων» κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με την κριτική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Από τα χαρτιά στο κινητό: Ο εδαφολογικός χάρτης της Πελοποννήσου γίνεται ψηφιακός

Ένα σημαντικό έργο για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση της εδαφολογικής πληροφορίας στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο εργαλείο για τον πρωτογενή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »