Εκδήλωση από τον Όμιλο Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων Άργους -“Αη Γιάννης” Καποδίστριας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Ομογενών και Φιλελλήνων Άργους -“Αη Γιάννης” Καποδίστριας, με τη συνεργασία με το Δήμο Άργους -Μυκηνών, στις 7 Φεβρουαρίου 2025 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μ. Αλέξανδρος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, εκπαιδευτικός και συγγραφέας,την οποία και ευχαριστούμε πολύ που αποδέχθηκε την πρόσκληση μας.

Η κ Μαστρομιχαλάκη αναφέρθηκε στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της ελληνικής γλώσσας. Εστιασε στα χαρακτηριστικά και την ταυτότητα της, αντλώντας και στοιχεία από το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο ” Οι Ρίζες μου”, το οποίο έχει συγγράψει με τον κ.Παντελή Ζούρα και έχει εκδοθεί από το τμήμα Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Μοιραστηκε μαζί μας την εμπειρία της ως επιμορφώτρια και εκπαιδευτικός όλων των βαθμίδων , αλλά και ως Διευθύντρια του πρώτου Διεθνούς Ελληνικού Διαδικτυακού σχολείου για τα ελληνόπουλα της Διασποράς. Μας μετέδωσε το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι Έλληνες Ομογενείς 3ης και 4ης γενιάς να μάθουν Ελληνικά και μας πληροφόρησε ότι η ελληνομάθεια, αποτελεί προσόν για την είσοδο σε εξέχοντα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Άργους -Μυκηνών κ. Α.Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας κ. Παναγιώτης Καμπόσος, η Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης , Εθελοντισμού και εκπρόσωπος του Δήμου Άργους -Μυκηνών στην Ε.Ε κα Αναστασία Αργυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πράσινου και Κοινόχρηστων Χώρων κ. Χρήστος Πούλος, ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Ξιξής , ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Αργολίδας κ. Γιάννης Γιατράκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουτσοποδίου κ. Δημήτριος Νέζος, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί , μαθητές και ευρύ κοινό.

Η ομιλήτρια κέρδισε το κοινό με μια καθηλωτική παρουσίαση, καθώς ενέπλεξε πολλές φορές τους μαθητές με στοχευμένες ερωτήσεις ενώ στο τέλος της παρουσίασης έπλεξαν μαζί τον ιστό της Ελληνικής Γλώσσας.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές που με σεβασμό, ενδιαφέρον και ενεργή παρουσία περιέβαλαν την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ι.Τσιώρο και το καφέ JAM για την χορηγία του catering και όλα τα μέλη του Ομίλου μας που με περισσή φροντίδα φρόντισαν να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η εκδήλωση.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2025 προηγήθηκε υβριδική συζήτηση- workshop στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης Αργολίδας στο Άργος, την οποία μας παραχώρησε ευγενικά ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.Νεκτάριος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Κατα τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στα ομογενειακά σχολεία και τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας. Η κ.Μαστρομιχαλάκη μας παρουσίασε την εξαιρετική πλατφόρμα Ellinopoula.com καθώς και το εκπαιδευτικό βιβλίο ” οι Ρίζες μου”. Ακολούθησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση, τόσο με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν με φυσική παρουσία στο χώρο, όσο και με όσους είχαν συνδεθεί διαδικτυακά.

Ο Όμιλος μας θα διοργανώνει και θα στηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Απόδημο Ελληνισμό και το Φιλελληνισμό, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα τους, σύμφωνα με το καταστατικό του.

Το ΔΣ

Μαρία Σταθόγιαννη
Δημήτρης Νέζος
Στυλιανή Τζώτζου
Βαγγέλης Γιαννάκης
Χριστίνα Νέζου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Αργολίδα: Όλοι για το νερό”: Κάλεσμα σε ενημέρωση και οργάνωση κινητοποίησης

Παρά το πολύ θετικό ύψος βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού του Ανάβαλου και τη μεγάλη σε ποσότητα και διάρκεια λειτουργία της πηγής Κεφαλαρίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Προπονητικό Camp Choy Lee Fut στη Λακόπετρα Αχαΐας

Μία ακόμη ξεχωριστή εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ολοκλήρωση του 19ου Προπονητικού Camp του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου 2026 στο ξενοδοχείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο| Αντιδράσεις για την επιστροφή Δωρή από Φραγκιουδάκη: «Η αξιοπρέπεια δεν διαπραγματεύεται»

Σε δήλωση προστασίας της προσωπικής του αξιοπρέπειας προχώρησε ο Γιώργος Φραγκιουδάκης μετά την δήλωση επιστροφής του Σωκράτη Δωρή που την υποδέχθηκαν όλοι με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Μια μαγική βραδιά παράδοσης στην Ακροναυπλία με τον Χρίστο Τσιαμούλη

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, στις 20:30, στο Θεατράκι της Ακροναυπλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »