Με παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου, επετεύχθη τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο που αφορά στις ΔΕΥΑ, η οποία καταργεί τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις, ενισχύει με 200 εκατ. τις ΔΕΥΑ και όχι 150 εκατ. μέσω δανείου.
Επίσης, όποια ΔΕΥΑ δεν θέλει να συγχωνευθεί, κυρίως εκείνες που δεν χρωστούν, θα λάβει ενίσχυση το 30%, ενώ εκείνες που επιθυμούν να συγχωνευθούν, κυρίως λόγω χρεών θα λάβουν το 70% της οικονομικής ενίσχυσης.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ, πρόκειται για μία νίκη όλων μας. Της ΚΕΔΕ, της ΕΔΕΥΑ και της ΕΕΤΑΑ, με την συμβολή του κ. Λιβάνιου, ο οποίος βοήθησε πολύ στην απόφαση αυτή και κατά κάποιον τρόπο το πήρε πάνω του το θέμα αυτό.
Μάλιστα οι τελευταίες συναντήσεις έγιναν στο ΥΠΕΣ και όχι στο Υπουργείο Υποδομών. Να τονιστεί δε ότι, “ύστερα από τη συνάντηση που είχαμε με τους κ. Βορίδη, Λιβάνιο, Σκυλακάκη και Πετραλιά, από την οποία αποχωρήσαμε, αφού δεν συμφωνούσαμε με τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις, εκείνοι συνεδρίασαν μετά μόνοι τους…”, τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.
Πηγη ota.gr

Ποδόσφαιρο γυναικών: Στην Πολωνία με την Εθνική Νεανίδων Κολέμπα , Μούγιου και Πάστρα
Στην Πολωνία βρίσκεται η εθνική Νεανίδων ποδοσφαίρου για τους αγώνες του ROUND 2, LEAGUE A΄ για τα προκριματικά του WU 19 EURO 2026.




