Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ”

Μετά την εξαιρετική αποδοχή του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου “Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ” προτίθεται να συνεχίσει και φέτος το πρόγραμμα, εφόσον συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός μαθητών (8 έως 20 άτομα).

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής εκπονείται και υλοποιείται από την κ. Αργυρή Μπιλιούρη και λειτουργεί με βιωματικό τρόπο αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τις γνώσεις τους και ενδιαφέροντα λογοτεχνικά κείμενα. Στοχεύει στην καλλιέργεια του προφορικού και γραπτού λόγου, τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, την προσέγγιση κοινωνικών θεμάτων, την ενεργοποίηση της φαντασίας, την ανάδειξη του λογοτεχνικού λόγου.

Η δημιουργική γραφή είναι χαρά και προσφέρει ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση. Στόχος είναι, μέσα από την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία, η ομάδα να ολοκληρώσει μια κοινή ιστορία.

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε μαθητές Γ’, Δ’ και Ε’ τάξης Δημοτικού που έχουν διάθεση να ελευθερώσουν την φαντασία τους και θα υλοποιείται από τις 14 Οκτωβρίου 2024 μέχρι και τον Μάιο 2025 κάθε Δευτέρα στις 4.30 μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 1 ώρα και προσφέρεται δωρεάν.

Η αίτηση συμμετοχής θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους γονείς στο χώρο της Βιβλιοθήκης ή αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Βιβλιοθήκης: nafplibr@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Η αίτηση συμμετοχής καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://vivl-nafpl.arg.sch.gr και στη σελίδα μας στο facebook.

Λίγα λόγια για την υπεύθυνη του προγράμματος:

Η Αργυρή Μπιλιούρη είναι παιδαγωγός και συγγραφέας με πολυετή πείρα στην δημόσια εκπαίδευση. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διδακτική της Λογοτεχνίας, σεμινάρια στην Δημιουργική Γραφή, την Αφήγηση Παραμυθιού και στην Τέχνη της Εμψύχωσης και έχει υλοποιήσει με επιτυχία εργαστήρια δημιουργικής γραφής στα σχολεία που εργάστηκε. Το συγγραφικό της έργο αφορά βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και παραμύθια.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους: Υγεία και Πρόληψη στην Αλέα

Ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Όμιλος «Η Αγία Αικατερίνη» Άργους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία και Πρόληψη», βρέθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026 στην Αλέα Αργολίδας, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »