Κάλεσμα στα μέλη του Επιμελητηρίου να δώσουν έντονο παρόν την Κυριακή των εκλογών απευθύνει ο Τάσος Λάμπρου με την ιδιότητα του μέλους της εκλογικής επιτροπής του Επιμελητηρίου μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην Αργολική Ανάπτυξη και στην οποία εκφράζει την πίστη του ότι το Επιμελητήριο μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο για τις επιχειρήσεις. Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
Ερώτηση 1 : Το μήνυμα σας για τις εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ στο Επιμελητήριο Αργολίδας;
Απάντηση : Κύριε Αργυρίου , ως μέλος της πενταμελούς εκλογικής επιτροπής εκπροσωπώντας τα μέλη του Επιμελητηρίου , μετά από ομόφωνη πρόταση και ψήφιση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου , καλώ τα μέλη του Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου του 2017, στο Κρανίδι την πρώτη ημέρα και στο Άργος την δεύτερη ημέρα.
Είναι η ώρα των μελών του Επιμελητηρίου να αναδείξουν την νέα διοίκηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια .
Μόνο με την ισχυρή συμμετοχή , ισχυροποιούμε τον επιμελητηριακό θεσμό και δίνουμε την δυνατότητα στο νέο ΔΣ να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα του προς όφελος των επαγγελματιών , των επιχειρηματιών της Αργολίδας. Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία μόνο με με την συμμετοχή έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε από τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας
Ερώτηση 2: Τελικά υλοποιήθηκε η απόφαση του απερχόμενου ΔΣ για κάλπες στην Ερμιονίδα από την εκλογική επιτροπή είναι όλα έτοιμα;
Απάντηση : Η εκλογική επιτροπή υλοποίησε την απόφαση του απερχόμενου ΔΣ και για πρώτη φορά έχουμε την δυνατότητα οι επαγγελματίες της Ερμιονίδας να έχουν δυνατή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Είναι σημαντικό να ανταποκριθούν οι επαγγελματίες της Ερμιονίδας σε αυτήν την γιορτή της συμμετοχής και της διεκδίκησης.
Μας δίνεται η δυνατότητα μέσω της συμμετοχή να μπορέσουμε να αναδείξουμε και μέλη-επαγγελματίες από την Ερμιονίδα στο νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου. Απαιτείται να κερδηθεί και το στοίχημα της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και το στοίχημα της εκπροσώπησης της Ερμιονίδας στο νέο διοικητικό συμβούλιο . με αυτό τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένα αίτημα χρόνων των πρωτοβάθμιων επαγγελματικών σωματείων της Ερμιονίδας για κάλπες στην Ερμιονίδα ο Πρόεδρος κ. Φ. Δαμούλος και το ΔΣ το αποφάσισε εμείς ως εκλογική επιτροπή το υλοποιήσαμε.
Άρα εμείς θα είμαστε πανέτοιμοι το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 σε αίθουσα του Α’ Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου στην πάνω πλατεία από 10:00πμ μέχρι τις 6:00 μμ να υποδεχτούμε τους επαγγελματίες που θα συμμετέχουν σε αυτήν την γιορτή της Δημοκρατίας , στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου ΔΣ του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Ερώτηση 3 : κ. Λάμπρου με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ερμιονίδας και του μέλους του Επιμελητηρίου ως ελεύθερος επαγγελματίας ποιο θα είναι το μήνυμα σας στο νέο ΔΣ που θα αναδειχτεί από τις επιμελητηριακές εκλογές;
Απάντηση : Το ΔΣ του Επιμελητηρίου απαιτείται να έχει συνεργασία με τους δήμους όλης της Αργολίδας , τα προβλήματα είναι κοινά και πολλά γι’ αυτό ο συντονισμός και η διεκδίκηση κοινών στόχων είναι το ζητούμενο.
Προσωπικά όπως έχω κάνει και στο παρελθόν πάντα θα στηρίζω τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου που θα πραγματοποιηθούν στην Ερμιονίδα και σε όλη την Αργολίδα. Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε συνέργεια δράσεων πρωτοβουλιών και αποτελεσμάτων ανάμεσα στο Επιμελητήριο και στους δυο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμο) .
Σε ότι με αφορά και όπως το κάνω ήδη θα συμμετέχω ενεργά στο δημόσιο διάλογο για να πετύχει αυτή η συνεργασία, το έχει ανάγκη η τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα η Ερμιονίδα που πλέον θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Είναι το όραμά μου , είναι η στάση μου. Με την ενεργή συμμετοχή μου στις κοινωνικές διεργασίες και στις αναζητήσεις όλης της Αργολίδας.
Ερώτηση 4: Ποιος απαιτείται να είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου στην σύγχρονη εποχή μας;
Απάντηση : Η ερώτηση αυτή μου δίνει την δυνατότητα να σας πω , ότι κάθε επαγγελματίας χρειάζεται να στηρίζει έμπρακτα την λειτουργία του Επιμελητηρίου. Η αρνητική θέση «τι μου προσφέρει το Επιμελητήριο» δεν πρέπει να ξανακουστεί.
Ο επιμελητηριακός θεσμός είναι χρήσιμος τόσο για τις μεγάλες επιχειρήσεις όσο και για τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης για τον τόπο μας, για όλους τους επιχειρηματίες για όλους τους επαγγελματίες της περιοχής. Στην σημερινή εποχή είναι ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος του, το Επιμελητήριο χρειάζεται με κάθε τρόπο και μέσο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν πολιτικές καινοτομίας, εξωστρέφειας , σύζευξη και των τριών τομέων παραγωγής , εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού και των επαγγελματικών στελεχών , να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναδείξουν το συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο διαθέτει η κάθε μιας από αυτές, να κατανοήσουν ότι πρέπει να διαθέτουν και να κατακτήσουν μια επαγγελματική ταυτότητα και επωνυμία. Το Επιμελητήριο Αργολίδας έχει ξεκινήσει δυναμικά αυτήν την προσπάθεια και αυτή θα συνεχιστεί , το έχουμε ανάγκη όλοι μας , όλα τα μέλη , όλοι οι επαγγελματίες της Αργολίδας.

Παρέμβαση Λάμπρου: “Τα κρίσιμα θέματα για τον τόπο μας στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ”
Με αφορμή το προγραμματικό, περιφερειακό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιουνίου στην Τρίπολη κατέθεσα ένα κείμενο με τα πιο κρίσιμα θέματα που