8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Η 8η έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIAEΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, μια εκδήλωση-θεσμός για τον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.
Σε μια κομβική για την Ελλάδα και την ΕΕ στιγμή, λίγους μόλις μήνες πριν από την εφαρμογή της μεταρρυθμισμένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία θα ξεκινήσει να ισχύει από τον Ιανουάριο του 2023, και εν μέσω του ισχυρού αντικτύπου του πολέμου στην Ουκρανία στην ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, το φετινό Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό φόρουμ ενημέρωσης και έκφρασης για τον Έλληνα αγρότη.
Έχοντας ως κεντρικό θέμα «Το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ: Προτεραιότητες και Προϋποθέσεις για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση του Συστήματος Τροφίμων», το 8ο Συνέδριο θα επιχειρήσει να δώσει, μέσα από μια σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, απαντήσεις και να προτείνει λύσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.
Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, ηΕπικεφαλής Οικονομολόγος Aγροτικού Τομέα της Παγκόσμιας Τράπεζας και υπεύθυνη για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, Dr. SvetlanaEdmeades, ο Διευθυντής Βιωσιμότητας της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, PierreBascouκ.α., το Συνέδριο θα γίνει το έναυσμα για μια εκ βάθρων συζήτηση πάνω στους στρατηγικούς στόχους και τα βασικά εργαλεία στήριξης της ΚΑΠ, τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει η χώρα μας από το 2023 και έπειτα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, θα εξετασθούν το γεωργικό εισόδημα και η ανταγωνιστικότητα, οι «πράσινες» απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ και η ευθυγράμμιση της αγροτικής πολιτικής με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, οι υποδομές για την τόνωση της υπαίθρου, η στήριξη των συλλογικών σχημάτων, αλλά και ο ρόλος της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας στην επόμενη ημέρα για τον πρωτογενή τομέα.
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη συζήτηση για το μέλλον της αγροδιατροφής, το Συνέδριο έχει προσκαλέσει εκπροσώπους από όλο το φάσμα του συστήματος τροφίμων της χώρας μας, δίνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά.
Σημαντική καινοτομία του φετινού Πανελλήνιου Συνεδρίου αποτελεί και η παρουσίαση, στις 30 Ιουνίου, της μεγάλης Πανελλαδικής Έρευνας για τον Αγροτικό Τομέα που πραγματοποίησε η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της εταιρείας Kάπα Research, για το επίπεδο ετοιμότητας και ευαισθητοποίησης των αγροτών σε σχέση με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Μια έρευνα, που αναμένεται να τροφοδοτήσει τις επικείμενες συζητήσεις και να συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και θα προβληθεί ζωντανά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »